Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Congresul socialistilor europeni va avea loc, în premiera, la Bucuresti

Vineri, la Conventia Partidului Socialist European (PES), organizata la Bruxelles, Victor Ponta, presedintele PSD, a anuntat ca viitorul Congres al PES va avea loc în premiera la Bucuresti, în 2012.

”Vreau sa spun cu mare satisfactie ca decizia PES a fost deja luata, la anul, pe 28 si 29 septembrie, la Bucuresti, va avea loc Congresul PES ca un semn de sprijin pentru partidul nostru, pentru alegerile care vor urma si ca un mod pentru care practic pentru prima oara într-o tara din Europa de Est, ceea ce înseamna cel mai vechi partid – PES – a înteles sa vina sa adreseze un mesaj. Am toata convingerea ca vor fi la Bucuresti viitorul presedinte al Frantei, viitorul cancelar al Germaniei, cel alaturi de care în 2013 – 2016 va trebui sa muncim sa reconstruim ceea ce s-a stricat în ultimii ani si sa o luam de la capat pe drumul european al României început în anul 2000 si întrerupt, din pacate, în 2008”, a declarat Ponta la Bruxelles.

Potrivit liderului PSD, cu prilejul Congresului, în care vor avea loc alegeri, PES doreste sa dea un mesaj clar de sustinere, pentru prima oara într-o tara din Europa de Est, pentru PSD.

Presedintele PSD a mai anuntat ca sâmbata, 26 noiembrie, va avea o întrevedere cu cancelarul austriac Werner Faymann, în cadrul careia va aborda si va încerca sa obtina o serie de informatii utile si necesare cu privire la relatia politica si economica cu România.

 

Lăsaţi un răspuns