Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Drept de veto, pentru PSD, in desemnarea candidatului USL la sefia CJ

Gabriel Zetea

Gabriel Zetea

PSD Maramures se poate opune adoptarii propunerii privind desemnarea candidatului Uniunii Social-Liberale (USL) pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Maramures, pentru alegerile locale din 2012.

“Din discutiile purtate cu conducerea centrala a partidului suntem convinsi ca PSD va avea acest drept. Chiar daca decizia prin care candidatul pentru aceasta functie va fi desemnat de Alianta de Centru-Dreapta (PNL, PC) va ramane valabila, liberalii si conservatorii nu vor putea sa desemneze o persoana care nu are sanse sa obtina sefia CJ. Candidatul pentru presedintia CJ trebuie sa fie o persoana credibila, pozitionata bine in sondaje, adica sa aiba sanse reale de a castiga aceasta functie”, a declarat Gabriel Zetea, secretar executiv PSD Maramures.

Acesta a explicat ca se impune ca PSD sa aiba dreptul de veto, deoarece nimeni nu-si asuma un candidat care sa piarda intentionat alegerile pentru sefia CJ.

Zetea a subliniat ca desemnarea candidatului USL la functia de presedinte al CJ nu tine de organizatiile din judet, ci de conducerile centrale ale partidelor partenere in Uniune. Pana acum, s-a facut o singura propunere pentru aceasta functie. Este vorba de Zamfir Ciceu, fost consilier local, acesta fiind propus de organizatia judeteana a PC Maramures.

Lăsaţi un răspuns