Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Editura Proema- la Targul de carte Gaudeamus

Editia din acest an a Targului de carte “Gaudeamus” a adunat la pavilionul Romexpo cele mai valoroase edituri din tara si, totodata, cele mai importante aparitii editoriale din 2011. La fel ca in ultimii ani, Editura Proema din Baia Mare s-a numarat printre participanti.

Proema a lansat cele mai noi volume iesite de sub teascurile editurii. E vorba de trei titluri aparute in colectia “Biblioteca Araba”, “Isus, fiul omului” a lui Gibran Kahlil Gibran si de volumele de autor “Mic lexicon al Orientului Mijlociu” si “Primavara araba sau chipurile lui Janus”, un fel de “3 in unu”, din moment ce autorul  – inclusiv al traducerii din Gibran – este Dumitru Chican. Dumitru Chican este fara tagada un specialist in problemele lumii arabe, el fiind unul dintre cele mai cunoscute nume ale literaturii arabe.

Lansarea a fost onorata de prezenta si cuvantul ambasadorului Republicii Irak in Romania, Excelenta Sa dr. Mohammed Saeed Al-Shakarchi. Importanta evenimentului a fost subliniata si de mesajele transmise de Ministerul de Externe – prin secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Romulus Costea (plecat in misiune in strainatate) – si de Ministerul Culturii, prin secretarul de stat Vasile Timis (aflat in Indonezia, la un simpozion pe probleme UNESCO).

Lansarea a fost moderata de Ananei Gagniuc (redactor sef Editura Proema). In sala s-au aflat multe prezente remarcabile: de la generalul  Iulian Vlad la simpaticul Ioan Grosan, prozatorul de forta  plecat din Mogosestii Maramuresului.

 

Lăsaţi un răspuns