Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Ninsori in Maramures

In cursul noptii trecute a nins fulguit la Borsa, Ocna Sugatag si Budesti. Pe DN 18, in Pasul Prislop este depus pe carosabil (pe tronsonul intre km 154-180) un strat de zapada care masoara intre 0-1 cm. S-a intevenit in zona localitatii Petrova de catre angajatii societatii care reabiliteaza acest tronson de drum cu utilaje si au imprastiat 12 tone de material antiderapant. Carosabilul in aceasta zona este umed.

Angajatii sectiei de drumuri nationale Baia Mare au raspândit cinci tone de material antiderapant pe DN 17C la Viseu de Sus. Si aici sunt trosnoane de drum umed. Carosabilul DN1 C si E 58 si DN 18 B este uscat, iar carosabilul DN 18 Baia Mare -Pasul Gutâi este umed intre km 27-38. La Sighetu Marmatiei carosabilul DN 18 si DN 19 este uscat.

Ninsoare slaba a fost semnalata in localitatile Ocna Sugatag si Budesti. Vremea rece si temperatura care a inregistrat valoarea de -6 grade Celsius la Cavnic si -3 grade Celsius la Ocna Sugatag au favorizat formarea poleiului pe DJ 184 si DJ 109F. Societatea care asigura si intretine viabilitatea pe perioada de iarna a drumului judetean Baia Sprie-Bârsana a intervenit si imprastiat sase tone de material antiderapant pe sectoarele de carosabil unde a fost existat polei. La aceasta ora sunt tronsoane umede pe cele doua drumuri judetene.

 

Temperaturi inregistrate in cursul noptii: -3 grade Celsius in Borsa si Viseu de Sus , 0 grade Celsius la Sighetu Marmatiei, Baia Mare, Baia Sprie si in Pasul Gutâi, -4 grade Celsius la Petrova si Copalnic.

 

Meteorologii prevad pentru astazi ca vremea se va mentine rece in Maramures. Cerul va fi variabil, iar in cursul noptii sunt conditii de fulguiala in zona montana.Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 8 grade Celsius, iar cele minime intre -9 si -6 gr.C, izolat mai coborate in depresiuni. Dimineata, izolat se va semnala ceata.

Valori ale temperaturii aerului inregistrate acum in judet: -7 grade Celsius la Târgu Lapus; -5 grade Celsius la Iezer si la Dragomiresti; -4 grade Celsius la Sighetu Marmatiei; -3 grade Celsius la Ocna Sugatag si Borsa, -2 grade Celsius in Baia Mare si la Sapânta.

 

 

Lăsaţi un răspuns