Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

PDL Maramures in atentia DNA Bihor

Procurorii nu stiu cum se fac numirile in functii de servicii deconcentrate- aceasta este concluzia care se poate trage dupa declaratiile facute de presedintele Consiliului Judetean Maramures si Flaviu Radu, directorul Directia Apelor Romane Somes-Tisa Cluj. Cei doi au fost invitati miercuri la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Bihor, Man avand calitatea de complice la cumpararea de influenta, precum a informat acesta. 

Modul in care a obtinut functia de director de la Directia de Ape face obiectul unor cercetari, dupa cum au declarat cei doi pe un post local de televiziune din Maramures. De asemenea, relatia dintre Mircea Man, presedintele PDL Maramures si totodata presedinte al Consiliului Judetean, si directorul Flaviu este parte din ancheta.

Surse din cadrul DNA sustin ca relatia dintre cei doi este de alta natura, insa pentru a nu perturba mersul anchetei care este in derulare, nu se pot oferi date oficiale.

 

Radu Flaviu este membru PDL Maramures, a fost director tehnic la Directia Apelor in 2004, iar din 2010 a preluat functia de director.

Mircea Man si Radu Flaviu au fost chemati la DNA Bihor, in aceeasi zi in care la Cluj, se inregistra o situatie similara, vizati fiind tot membri ai Partidului Democrat-Liberal, respectiv primarul municipiului Cluj Napoca.

Directia Apelor Romane mai face obiectul unor cercetari, parte in dosar fiind inclusiv ministrul Mediului Laszlo Borbely.

In luna iulie a acestui an, procurorii anticoruptie oradeni au inceput deja urmarirea penala in acest dosar impotriva unicului asociat al firmei beneficiare a lucrarilor,SC Lescaci Com SRL din Negresti Oas, pe nume Ioan Ciocan, dar si impotriva unuiconsilier al lui Borbely, Szepessy Szabolcs, care ar fi intermediat intre omul de afaceri si ministru, potrivit datelor comunicate de DNA in 12 iulie.

“In cursul anului 2011, invinuitul Ciocan Ioan, in calitate de reprezentant legal al firmei mai sus mentionate (n.r. – SC Lescaci Com SRL), prin intermediul invinuitului Szepessy Szabolcs, consilier personal al ministrului Mediului si Padurilor, a cumparat influenta numitului Borbely Laszloministru al Mediului si Padurilor, prin efectuarea in folosul acestuia de lucrari de amenajare a unui apartament, lucrari in valoare de aproximativ 20.000 de euro, pe cheltuiala societatii sale. Lucrarile au fost realizate in scopul obtinerii, prin intermediul influentei de care se bucuraministrul Mediului si Padurilor, de contracte cu Administratia Nationala «Apele Române», institutie aflata in coordonarea acestui minister, cât si pentru a obtine cu prioritate plata unor lucrari contractate anterior cu aceeasi institutie publica si aflate deja in executie”, informeaza Directia Nationala Anticoruptie.

Lăsaţi un răspuns