Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Vamesi din Sighet- condamnati pentru mita

catuse

catuse

Doi vamesi sigheteni au fost condamnati pentru luare de mita. Este vorba de Vasile  CIRCIU, inspector vamal asistent in cadrul Biroului Vamal Sighet si Ioan TIPLEA, controlor vamal superior in cadrul Biroului Vamal Sighet. Cei doi au fost condamnati la pedepse de câte 2 ani inchisoare cu suspendare conditionata, pe un termen de incercare de 4 ani, pentru savârsirea infractiunii de luare de mita, in forma continuata.
Instanta a interzis ambilor inculpati, timp de 1 an dupa executarea pedepsei principale  dreptul de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si dreptul de a ocupa o functie implicând exercitiul autoritatii de stat.

Obliga pe inculpatul Circiu sa restituie martorului echivalentul in lei al sumei de 100 euro iar pe inculpatul Tiplea sa restituie aceluiasi martor echivalentul in lei al sumei de 600 euro.

Confisca in favoarea statului si obliga pe inculpati la plata unor sume de bani, dupa cum urmeaza:  Circiu – echivalentul in lei la data platii al sumei de 175 euro si suma de 5.690 lei, iar Tiplea va restitui echivalentul in lei la data platii al sumei de 25 euro si suma de 1.950 lei.
Obliga pe fiecare inculpat sa plateasca statului suma de câte 2.140 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. Hotararea a fost luata de  Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Lăsaţi un răspuns