Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Maramuresul, promovat la targul de la Berlin

Maramuresul va fi promovat la o manifestare internationala cu specific agricol care se va desfasura la Berlin.
“Oportunitatea a aparut dupa 20 de ani de cand incercam sa promovam judetul. Vrem sa trimitem la aceasta manifestare reprezentanti de valoare. Asa vom arata ca putem sa fim si noi mesagerii Romaniei si avem cu ce ne lauda mai bine chiar decat Gheorghe Flutur, de la Consiliul Judetean (CJ) Suceava”, a declarat Anton Rohian, consilier judetean si fost director al Directiei Agricole Maramures.

In perioada 19-29 ianuarie, la Berlin, se va desfasura cel mai mare targ anual agricol – Expozitia Internationala pentru Industrie Alimentara, Agricultura si Horticultura “Saptamana Verde” (“Grune Woche”). Este o manifestare unica prin traditia sa, prin amploare si durata, in acest an manifestarea ajungand la editia cu numarul 77. Expozitia este considerata cel mai mare eveniment de specialitate in domeniul alimentar si agricol din Europa. Este pentru prima data cand Maramuresul are posibilitatea sa faca aceasta deplasare. Pentru a participa la acest targ, CJ Maramures a aprobat un proiect de hotarare privind aprobarea participarii judetului la actiunea de la Berlin.

Maramuresul va avea 15 standuri la Berlin

La Saptamana Verde, Maramuresul va fi prezent cu 15 standuri: 10 producatori, care fac parte din Asociatia Producatorilor Traditionali, cu preparate din carne, lactate, fructe proaspete si uscate, miere, palincas 4 mesteri populari. Un stand va fi rezervat Serviciului MM InfoTurism din subordinea Consiliului Judetean Maramures. La ceremonia de deschidere a evenimentului va fi prezent si presedintele CJ, Mircea Man, alaturi de alti oficiali din Romania. “Producatorii traditionali maramureseni au oportunitatea de a-si promova produsele si potentialul agricol, se pot dezvolta relatii comerciale importante de durata, in urma carora produsele cu marca Maramures pot ajunge mai usor pe piata europeana. La randul lor, mesterii populari au posibilitatea de a arata frumusetea si autenticitatea judetului nostru prin obiectele artizanale si vestimentare realizate, avand oportunitatea incheierii unor contracte de colaborare importante prin care sa se asigure o piata de desfacere pe plan international”, a declarat Mircea Man.

Lăsaţi un răspuns