Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 23 aprilie 2024

Titus Pasca: Protestul pentru sanatate s-a transformat in protestul saraciei

“Protestele din tara au pornit cu un val de simpatie pentru Raed Arafat si s-au transformat intr-un val al nemultumirilor legate de guvern, de premierul Boc, PDL si Traian Basescu. Asa s-a ajuns de la protestul impotriva Legii sanatatii, la un protest al saraciei”, a declarat Liviu Titus Pasca, senator PNL de Maramures.
“Vorbim de o lege care prevede plata contributiei la asigurarile de sanatate de 5,5% din salariu pentru angajat si 5,2% pentru angator, dupa care se aplica si coplata – la medicul de familie, la medicul specialist. Aceste sume aplicate in conditii de criza economica reprezinta cheltuieli in plus pentru fiecare persoana si care pot afecta existenta multor cetateni.
Pe langa acestea, s-au luat in calcul si modificari privind sistemul de urgenta, care au dus la demisia lui Raed Arafat din functia de la Ministerul Sanatatii”, a precizat Pasca.
Demisia lui Arafat din functia de subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii a dus la izbucnirea unor proteste in mai multe orase ale tarii, majoritatea actiunilor fiind neautorizate. Cele mai mari probleme    s-au inregistrat in capitala, unde s-au inregistrat violente intre protestatari si jandarmi. De asemenea, cei care au iesit in strada au renuntat la lozincile de sustinere a lui Arafat  si au cerut demisia guvernului si a lui Traian Basescu, precum si organizarea de alegeri anticipate. “Celor de la PDL ar trebui sa le vina mintea cea de pe urma, daca le-a mai ramas o farama de demnitate si sa se gandeasca la organizarea de alegeri anticipate. Asta in conditiile in care nivelul de popularitate al guvernului si al presedintelui au scazut extrem de mult, iar Basescu a ajuns primul presedinte care are dupa cativa ani de mandat sub 10% in sondaje”, a declarat Pasca.

Solutia ar putea veni de la UDMR

In opinia senatorului PNL, iesirea oamenilor in strada denota starea de spirit a populatiei care a acumulat nemultumiri. “Daca PDL  nu va fi de acord cu alegerile anticipate, mai ramane speranta ca UDMR sa se retraga si sa genereze schimbarea guvernului. Astfel vom putea asista la relansarea aspiratiilor populatiei”, a precizat parlamentarul.

Lăsaţi un răspuns