Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

USL: Jandarmeria trebuie sa îsi faca datoria fara abuzuri si cu responsabilitate

Uniunea Social Liberala se declara solidara cu protestatarii care au iesit în aceste zile în strada, dar condamna orice fel de violenta si incitare la violenta. Ciocnirile petrecute ieri seara în Piata Universitatii sunt regretabile si îndemnam autoritatile la calm si la evitarea oricaror abuzuri împotriva manifestantilor.

Astazi, se vehiculeaza în media ca au fost retinute un numar de la 29 pâna la 40 de persoane, iar motivele acestor retineri difera: de la nevoia de legitimare, la îndeplinirea de acte de violenta de catre aceste persoane.

 

Urmarind filmul evenimentelor din seara zilei de 14 ianuarie, constatam o reactie exagerata a fortelor de ordine în raport cu protestatarii din Piata Universitatii, reactie care nu a facut decât sa stimuleze fenomene marginale ale demonstratiilor si sa creasca tensiunea între manifestanti.

 

Uniunea Social Liberala îsi rezerva dreptul de a solicita o ancheta administrativa si parlamentara asupra actiunii Ministerului de Interne în ziua de 14 ianuarie 2012.

 

Facem din nou un apel la adresa Jandarmeriei si a tuturor institutiilor cu atributii în domeniul ordinii publice sa dovedeasca respect fata de cetateni si dreptul lor fundamental de a protesta în mod pasnic împotriva unui regim din ce în ce mai abuziv. De asemenea, facem un apel la adresa populatiei de a descuraja orice manifestare care risca sa degenereze, de a respinge provocarile si orice gest de violenta.

Lăsaţi un răspuns