Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Executivul se angajeaza sa-si respecte angajamentele fata de pensionari

Guvernul nu va majora cu orice pret salariile bugetarilor, a declarat premierul Victor Ponta, precizand, insa, ca, din punctul sau de vedere, nu exista vreo varianta in care Executivul sau sa nu-si respecte angajamentele fata de bugetari si pensionari.

„Nu cu orice pret, pentru ca nu despre asta e vorba. Este vorba despre ceea ce am reusit sa aflam inainte sa intram in PalatulVictoria. Am negociat cu delegatia FMI, Bancii Mondiale si Comisiei Europene inainte de a fi practic investiti in functie”, a spus Ponta, citat de agerpres. Premierul a subliniat ca Guvernul sau nu va depasi un deficit de 3% din PIB. Seful Guvernului a afirmat ca isi va respecta angajamentele privind majorarea salariilor functionarilor si returnarea banilor incasati eronat de la pensionari de guvernele precedente.

„Din punctul meu de vedere, nu exista nicio varianta in care sa nu ne tinem de cuvant vizavi de aceste doua angajamente pe care le-am luat in prima sedinta de guvern, plus alte doua angajamente mai mici. „Am discutat cu ministrul de Finante si saptamana viitoare cred ca gasim o solutie cu TVA-ul la drepturile de autor”, a spus premierul.

Lăsaţi un răspuns