Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Senatorul Bota: Ipocrizia lui Mircea Man

Sorin Bota

Sorin Bota

Presedintele PDL Maramures, deputatul Mircea Man, a declarat joi ca e împotriva utilizarii cianurilor în industria miniera neferoasa. Acest lucru l-a determinat pe Sorin Bota, senator PSD de Maramures sa reactioneze si sa vorbeasca despre ipocrizia de care, in opinia parlamentarului social-democrat, da dovada Man.

 

„Situatia privind utilizarea cianurilor e una extrem de serioasa si trebuie purtata o dezbatere competenta cu specialistii. Nu sustin în nici un caz varianta utilizarii cianurilor, chiar daca în Baia Mare si alte locuri din tara exista potential de reactivare a mineritului. De altfel, cât s-a aflat la guvernare, PDL a facut primele demersuri pentru redeschiderea a patru perimetre miniere din judetul Maramures”, a spus Man.

 

„Dupa ce m-a luat de piept, în martie 2010, când am protestat în fata guvernantilor PDL care doreau redeschiderea mineritului folosind cianurile si dupa ce l-am prins cu falsuri în declaratii si în adrese oficiale ale Consiliului Judetean Maramures referitoare la autorizarea celor de la Romaltyn, acum vine sa spuna ca nu mai vrea sa ne poluam” a declarat senatorul Sorin Bota.

 

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Maramures, Mircea Man, s-a aratat foarte deranjat de actiunea cu scop de protejare a mediului demarata de senatorul PSD la acea data.  Senatorul a dorit atunci sa traga un semnal de alarma privind poluarea din Maramures si sa avertizeze autoritatile ca reluarea activitatii la fosta societate Aurul (de catre Romaltyn) ar reprezenta un pericol pentru locuitorii municipiului Baia Mare si a localitatilor învecinate daca în procesul de productie se va folosi cianura. Sorin Bota a intrat într-o disputa aprinsa cu presedintele Consiliului Judetean Maramures de la acea data, Mircea Man.

Lăsaţi un răspuns