Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Senatorul Liviu Marian Pop, detector de minciuni in USL

Liviu Marian Pop

Liviu Marian Pop

Liviu Marian Pop, senator PSD de Maramures, face „valuri” pe o retea de socializare acuzandu-l de minciuna pe Crin Antonescu, presedintele PNL. Gestul parlamentarului a iritat cativa primari liberali care considera ca nu e bine sa acuzi un partener de alianta si l-au denumit pe Liviu Marian Pop- detectorul de minciuni al USL.

 

„Oare de ce minte domnul Crin Antonescu cu privire la discutia telefonica cu domnul Victor Ponta pe tema comisiei „Calarasi”? Sa ii spun ca minte cu nerusinare? Poate nu este bine si frumos pentru viitorul USL dar o spun… MINTE…personal ma astept ca domnul Crin Antonescu sa il sune acum pe „mosierul” Basescu si sa il roage sa stearga din arhiva serviciilor pe care le pastoreste, inregistrarea telefonica respectiva”, a aratat Liviu Marian Pop, senator PSD de Maramures, intr-o postare pe un site de socializare.

 

Postarea lui Liviu Marian Pop nu a trecut neobservata si a generat comentarii chiar din randul celor care i-au dat votul pentru a ajunge senator. Unii i-au atras atentia ca, pentru a ajunge parlamentar a primit si voturile liberalilor din colegiu, colegiu electoral care are 32 de administratii, mai bine de jumatate dintre acestea avand primari din PNL. S-a adus in discutie si faptul ca liderul liberalilor de la nivel central i-a fost coleg de partid pe vremea cand Liviu Marian Pop era membru PNL. „Il cunosc pe Pop si nu cred ca face bine, mai ales ca noi, liberalii, l-am sprijinit, i-am dat o sansa, iar el, pe langa faptul ca ne-a uitat, mai si vorbeste  ce n-ar trebui. Sa nu spun eu cine-i mai mare mincinos. Eu stiu mai multe, dar nu vreau sa comentez acum”, a declarat Mihai Negrea, primarul comunei Oncesti.

 

Alegatorii ii „bat obrazul”

Replicile nu au intarziat sa apara. Postarea a adunat zeci de comentarii si observatii, majoritatea celor care si-au exprimat punctul de vedere fiind deranjati de cuvintele folosite de parlamentar. „Domnule senator, daca nu din respect pentru fostii colegi de partid (vorbesc de perioada cand erati membru liberal), macar din respect pentru liberalii care v-au votat la alegerile parlamentare, cred ca ar trebui sa fiti putin mai rezervat in afirmatii. Sa spui ca”minte cu nerusinare” un presedinte de partid (si aliat pe deasupra) mi se pare cel putin lipsit de diplomatie”, a comentat Ilie Pascu. De asemenea, Nonia Nitescu este de parere ca totul este un circ, iar politicienii se fac de ras. „Pai cu circul asta vreti voi sa ne conduceti? Toti mintiti, nu meritati sa ne saraciti pentru minciuni si furat. Sunteti mai de ras decat Boc-Basesc. Mare ras!”.

Vasile Tomoiagail avertizeaza pe senator ca si-a pierdut simtul ratiunii. „Liviu tu ai face orice sa-ti mentii pozitia. Ai desfiintat comisia care cerceta plagiatul lui Ponta, iar acu spui ca Crin minte, desi Mitrea recunoaste ca Ponta nu l-o intrebat. Tu ai inceput sa-ti pierzi inclusiv simtul ratiunii. Am fost printre primii care te-au contrat pentru ca nu mi se parea normal ca intr-o societate normala sa sari asa, din partid in partid, apoi in sindicat, si iarasi in partid. Doar un om bolnav de sindromul parvenirii poate face asta. Imi pare sincer rau peste tine”, spune Tomoiaga in postarea sa.

 

Parlamentarul se disculpa

Ca o justificare, senatorul a invocat faptul ca a fost in preajma celui care a vorbit la telefon. Explicatia nu convins, pe motiv ca Liviu Marian Pop nu a fost parte la discutia telefonica si nici nu este detector de minciuni. „Nu ati fost in preajma celui care ar fi raspuns la telefon. Si eu pot vorbi la telefon cu oricine si pot spune ca m-a sunat Regina Angliei”, a replicat unul dintre cei care au comentat postarea.  „Stiu ce spun si sustin ca Antonescu a mintit. Nu cred ca daca spun acest lucru, alegatorii sau primarii liberali trebuie sa se supere. Sunt aproape de primarii liberali din colegiu. Ma bazez pe primarii PNL si sunt constient ca fara sprijinul lor nu as fi avut un scor atat de bun la alegerile parlamentare. Ei trebuie sa inteleaga ca declaratia nu este o jignire la adresa lor. Postarea face referire la minciuna lui Crin. Am fost de fata, am fost langaVictor Ponta cand a vorbit la telefon si stiu ca Antonescu a mintit”, a declarat Pop. Senatorul este de parere ca aceasta situatie nu ar trebui sa-i afecteze relatia cu primarii sau alegatorii din colegiu. „Cred ca o declaratie facuta de un lider de la nivel central nu ar trebui sa afecteze activitatea din judet. Am spus ca Antonescu a mintit, dar asta nu inseamna ca nu-l sustin. Il sustin pe Crin Antonescu la presedintie daca va candida sub sigla USL si voi merge in campanie electorala pentru liderul PNL”, a subliniat Pop.

 

Lăsaţi un răspuns