Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 17 aprilie 2024

Punct medical inaugurat la Somcuta Mare

drum in reabilitare

spital Somcuta Mare

Ambulatoriu de specialitate si spitalizare de zi – in noul punct medical de la Somcuta Mare. Acesta va fi inaugurat astazi, in prezenta unui secretar de stat din Ministerul Sanatatii si va functiona in cladirea fostului spital.

 

Astazi, la Somcuta Mare, se deschide un nou punct medical. Acesta va functiona ca o sectie externa a Spitalului Judetean de Urgenta „Dr. Constantin Opris” Baia Mare. Masura a fost luata urmare a solicitarilor venite din partea cetatenilor din Tara Chioarului. Acestia au solicitat, in repetate randuri, redeschiderea unitatii sanitare, motivand ca dupa ce guvernul Boc a pus lacat pe spitalul din localitate, bolnavii au fost directionati inspre unitatile din Baia Mare.

 

„Pentru deschiderea sectiei de la Somcuta Mare a fost nevoie de o investitie de 300 de lei. Spatiul a fost pus la dispozitie de catre administratia locala. Inaugurarea se va face in prezenta secretarului de stat Iulian Chiriac. Unitatea va avea un ambulatoriu de specialitate pentru medicina interna si doua paturi pentru spitalizare de zi. Intentionam sa modificam structura pentru a prinde inca o specializare- diabetologie si boli de nutritie”, a declarat Sorin Pintea, managerul Spitalului Judetean Baia Mare.

 

Lăsaţi un răspuns