Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 23 mai 2024

Strategie de Dezvoltare Durabila pentru comuna Botiza

strategie Botiza

strategie Botiza

Botiza, este printre putinele comune din judet care au realizat o Strategie de Dezvoltare Durabilă. Documentul face referire la perioada 2014-2020, are 150 de pagini structurate pe trei capitole. Strategia a fost prezentata public, duminica, la reuniune fiind prezenti si Gabriel Zetea, vicepresedinte al Consiliului Judetean (CJ) Maramures, Emil Ambrus, consilier judetean si presedinte UNPR, precum si  Liliana Moga, consilier local de Baia Mare.

 

Florea Poienar, primarul comunei a precizat ca strategia s-a facut cu sprijinul unui consultant in domeniu, iar pentru realizarea acestui document s-au folosit date din teren, nu din birouri. Reprezentantii CJ sustin ca pentru primarii care incearca sa acceseze fonduri  europene este recomandat sa aiba o Strategie de Dezvoltare Durabila, deoarece un astfel de document ar putea valora 35 puncte la evaluarea proiectelor depuse la Comisia Europeana. „Strategia de la Botiza, in cele trei capitole, sunt incluse 95 de proiecte. „S-a lucrat profesionist pentru realizarea acestui document. Pentru Botiza este important sa identificam, pe baza unor principii, o strategie care sa vizeze definirea unor repere de dezvoltare a comunitatii pe o perioada de 5-10 ani.  Dar pentru a putea aduce bani europeni la noi, in Botiza, trebuie sa ne promovam profesionist, sa avem un management strategic integrat, performant la toate nivelurile, capabil sa identifice si sa fructifice oportunitatile ce apar pentru beneficiul comunitatii”, a declarat Poienar.

 

De asemenea, comuna Cernesti a fost inclusa pe harta administratiilor care a realizat un astfel de document, Strategia de Dezvoltare Durabila urmand a fi prezentata in aceasta saptamana.

Lăsaţi un răspuns