Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Poza lui Sorin Ovidiu Vintu, in actele unui moldovean

Sorin Ovidiu Vintu a ajuns in actele unui cetatean din Republica Moldova. Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de urmarire penala si criminalistica s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul ca, pe numele unui cetatean moldovean, autoritatile din Republica Moldova au eliberat un buletin de identitate si un pasaport pe care sunt aplicate fotografii care nu apartineau acestuia.

Parchetul arata, intr-un comunicat de presa, ca imaginea existenta în cadrul fisei personale a cetateanului moldovean a fost înaintata autoritatilor române care au constatat ca, dupa anumite elemente, aceasta corespunde înfatisarii cetateanului român Vintu.

Ca urmare a verificarilor efectuate de catre autoritatile române, s-a stabilit în mod cert, prin intermediul unei constatari tehnico-stiintifice, ca fotografia din fisa personala a cetateanului moldovean îl reprezinta pe Vîntu.

În cauza exista indicii temeinice ca numitul Vîntu, cu ajutorul unor documente de identitate falsificate, cu participarea unor persoane necunoscute, a determinat eliberarea unui buletin de identitate si a unui pasaport de catre autoritatile din Republica Moldova, având aplicata fotografia sa si datele de identitate ale unei persoane fictive, fapte ce contravin legii. Pe parcursul derularii cercetarilor vom informa opinia publica.

 

 

Lăsaţi un răspuns