Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Rohian: Vrem sa determinam „centrul” sa fie mai atent cu Maramuresul in 2014

anton rohian

anton rohian

„Am inceput anul cu gandul la cateva idei pe care parintele Arsenie Boca le-a pus pe hartie, iar eu le-am citit. In noi zace o tainica ura pe care trebuie sa o transformam in altceva. Trebuie sa fim mai buni si mai ingaduitori. Daca in 2013 nu am reusit sa fim o forta unica pentru a-i determina pe cei de la centru sa fie mai atenti cu Maramuresul, trag sperante ca vom reusi acest lucru in 2014”, a declarat Anton Rohian, prefectul judetului. Acesta sustine ca a intrat in noul an cu sperante de mai bine pentru acest judet.

Prefectul judetului recunoaste ca are unele regrete cu privire la planurile anului trecut. „2013 a fost un an greu, dar au fost si realizari, iar pe o parte dintre acestea le atribui parlamentarilor judetului. Avem si pareri de rau ca nu am reusit sa fim o forta. Vorbesc aici de alesii locali, liderii partidelor politice din judet si parlamentarii Maramureseni.

„In 2014, Maramuresul trebuie sa-si gaseasca ritmul, pentru bunele judetului, pentru promovarea unor proiecte de anvergura”, a declarat prefectul. Rohian se declara multumit de felul in care au avansat lucrurile privind realizarea noului pod peste Tisa, care sa asigure legatura rutiera cu Ucraina. Tot un motiv de multumire reprezinta si realizarea lucrarilor de infrastructura rutiera pe drumurile nationale, care vor continua si in acest an, dar si „dezlegarea” care s-a realizat privind modul de intelegere al mediului de afaceri- aspect care va ramane prioritar si in 2014, dar si in ceea ce priveste respectarea legilor. „In 2013, nu au fost derapaje in ceea ce priveste adoptarea hotararilor in Consiliile Locale”, a declarat prefectul.

Lăsaţi un răspuns