Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Satira pe seama primarului Chereches la “Starea Natiei”

Catalin Chereches, primarul municipiului Baia Mare a fost satirizat pe un post national de televiziune. Edilul a fost subiect de satira in cadrul emisiunii Starea Natiei, difuzata de postul “Romania TV”, joi, 9 ianuarie. Sub titlul „Romul bun si romul copt” realizatorul, Dragos Patraru, l-a catalogat pe primarul de Baia Mare ca fiind un edil care are actiuni discriminatorii si cu tente naziste.

Patraru a facut referire la faptul ca, recent, societatea Urbis, a carei actionar majoritar este Consiliul Local Baia Mare, a angajat tigani pe post de controlori pe mijloacele de transport in comun din municipiu. Masura a fost considerata ca fiind una discriminatorie fata de persoanele de alta etnie care ar dori sa lucreze ca si controlori.

Nu este pentru prima data cand primarul municipiului Baia Mare este luat in vizor de presa central pe teme ce tin de discriminarea romilor. Realizarea zidului de pe strada Horea, a facut subiectul unor dezbateri pe aceasta tema , Chereches fiind chiar atacat in instant de catre Consiliul National de Combatere a Discriminarii.

http://www.romaniatv.net/emisiune/starea-natiei_837.html

Lăsaţi un răspuns