Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Proiectele judetului – scoase in fata pentru a nu face valuri, in administratie, dupa desfiintarea USL

„Dezvoltarea judetului Maramures trebuie sa fie prioritara. Avem numeroase proiecte in derulare, atat la nivel judetean cat si la nivelul administratiilor publice locale si trebuie sa dam dovada de unitate. Avem nevoie de finantari si trebuie sa le aratam maramuresenilor nostri ca ne respectam angajamentele fata de ei”, a declarat Ovidiu Nemes, presedinte PNL Maramures, la scurt timp dupa ce liberalii si-au retras ministrii din „Guvernul Ponta 2”.

Declaratii similare a facut si Gabriel Zetea, presedinte PSD Maramures. „Se doreste mentinerea protocolului pentru a nu periclita proiectele judetului prin instabilitate in administratie. Vom pastra protocolul atat la nivelul administratiei judetene, cat si la nivelul consiliilor locale si a altor institutii, chiar si cele deconcentrate”, a declarat Zetea.

Atat liberalii, cat si social-democratii au mai recunoscut ca discutii pe aceasta tema s-au purtat si in forurile centrale de conducere si s-a decis pastrarea colaborarii dintre partidele care au fost partenere in USL. In realitate, aceste declaratii ascund dorinta de pastrare in functie a sefilor de servicii deconcentrate si a majoritatilor care s-au format in consiliul judetean si consiliile locale.

In majoritatea primariilor, primarul si viceprimarul sunt de culori politice diferite, dar din partidele care au fost partenere in USL. O situatie similara se inregistreaza si in cazul directorilor si adjunctilor din serviciile deconcentrate (PSD-PNL). La nivelul administratiei judetene, ruperea protocolului ar putea genera schimbarea vicepresedintilor de institutii. Daca in urma cu cateva luni se vorbea despre schimbarea lui Gabriel Zetea din functia de vicepresedinte, acum problema a revenit in actualitate, insa schimbarea l-ar putea viza acum pe Emil Marinescu, membru PNL. Liberalii recunosc faptul ca nu i-ar surprinde ca PSD sa ceara inlocuirea liberalilor care detin anumite functii.

„Cu toata dragostea si pretuirea pe care o am pentru cei de peste drum (n. red. PSD), pe care-i cunosc foarte bine, le reamintesc faptul ca, in mod normal, noi acum trebuie sa coabitam. Daca se va ajunge sa rediscutam despre anumite functii suntem pregatiti, iar daca vom constata ca cei din PSD nu sunt parteneri corecti, vom avea alti parteneri si alti vicepresedinti la Consiliul Judetean”, a subliniat Mircea Dolha, presedinte interimar al PNL Baia Mare.

Lăsaţi un răspuns