Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 24 aprilie 2024

Consultaţii stomatologice gratuite pentru copii

Copii cu  vârsta de până la 18 ani pot beneficia de o consultaţie de medicină dentară gratuită la fiecare 6 luni, faţă de 12 luni, cum este în prezent, potrivit unei hotărâri adoptate de Guvern. Documentul cuprinde şi alte noutăţi prinse în noul contract-cadru pentru anii 2016-2017.

stoma

Miercuri, s-a aprobat o Hotărâre pentru pachetele de servicii medicale şi Contractul-cadru privind reglementarea condiţiilor acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2016 – 2017. Actul normativ va intra în vigoare începând cu data de 1 aprilie 2016.

 

„La nivelul asistenţei medicale de medicină dentară, pentru copii cu vârsta de până la 18 ani se acordă o consultaţie la 6 luni, faţă de o consultaţie la 12 luni, cum este în prezent. De asemenea, s-a introdus serviciul obturaţia dintelui după tratamentul afecţiunilor pulpare sau al gangrenei”, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

La nivelul asistenţei medicale ambulatorii de specialitate pentru specialităţile clinice, în cadrul procedurilor diagnostice de complexitate medie au fost introduse electromiograma şi evaluarea cantitativă a răspunsului galvanic al pielii, iar în cadrul procedurilor terapeutice/tratamente medicale complexe a fost inclus tratamentul fracturii amielice fără deplasare a coloanei vertebrale.

 

Lăsaţi un răspuns