Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 26 aprilie 2024

Psihologul Lucia Butcure este candidatul PSD la Primăria Cupșeni

PSD Cupșeni și-a ales noua conducere a organizației locale, în prezența președintelui filialei județene al PSD Maramureș, Gabriel Zetea. Psihologul Lucia Butcure, fiică a comunei Cupșeni și localnică din Ungureni este noul președinte al PSD Cupșeni și candidatul PSD pentru primăria din comunitate. Vorbim despre un om al locului, o persoană cunoscută și respectată în comună, care, deși activează ca psiholog în Baia Mare, nu și-a uitat nicio clipă rădicinile și nici nu s-a dezis de localitatea din care a plecat. Lucia Butcure aduce un suflu nou în Cupșeni, iar alături de ea se află o echipă care îmbină tinerețea cu experiența și care propune un program complex pentru relaxarea economică și scoaterea din izolare a comunității locale. Este un program ambițios, care se adresează și celor plecați să lucreze peste hotate și care sunt așteptați să revină pe plaiurile natale, pentru a dezvolta împreună comunitatea.

 

Zetea: ”Cupșeniul a avut prea mult timp o administrație închistată într-o mentalitate demult apusă”

Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea, prezent duminică, 13 martie, în comuna Cupșeni, a avut o întâlnire cu locuitorii zonei, pentru a afla doleanțele cu care aceștia se confruntă. Totodată, a fost anunțată noua conducere a PSD Cupșeni, precum și candidatul social-democraților pentru primăria din localitate. ”PSD caută în fiecare comunitate oameni reprezentativi, pregătiți și educați și care pot, din funcțiile pe care le dețin în administrația locală, să aibă un dialog deschis cu cetețenii, dialog care să ducă la rezolcarea problemelor acestora. Cupșeniul a avut, din păcate, prea mult timp o administrație închistată într-o mentalitate demult apusă. Prea mult timp au crezut că pot să-și rezolve problemele cerând banii guvernamentali de la Consiliul Județean sau Guvernul României. Soluția nu este aceasta. Rezolvarea problemelor ține de accesarea fondurilor europene într-un cuantum cât mai mare și cred că acest lucru poate fi făcut doar de oameni instruiți. Am avut, astăzi, o întâlnire cu cetățenii dn Cupșeni și cu cei din satele aparținătoare, Ungureni, Costeni și Libotin. Am luat contat, încă o dată, cu atât de multe probleme pe care actualul primar și actuala administrație nu pot sau nu vor să le rezolve: reabilitarea drumului comunal DC 54, dezvoltarea cadastrului pentru locuitorii UAT-urilor, drumurile de legătură cu comunele învecinate din Lăpuș și Băiuț, finanțarea unităților de cult. Sunt doar unele dintre problemele cărora actuala administrație refuză să le găsească o rezolvare. Mai mult, în Ungureni, cetățenii simpli au adunat o sumă importantă de bani din surse proprii, pentru a-și finanța propria aducțiune de apă, un proiect generos al oamenilor, iar administrația locală, în loc să le ofere sprijin și ajutor, îi amenință și le pune piedici în demararea acestui proiect. Astfel de practici aparțin trecutului și astfel de oameni, ca și cei care conduc azi administrația din Cupșeni, trebuie să aparțină trecutului”, a declarat președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea.

lucia butcure, psd cupseni

Butcure: ”Candidez pentru binele oamenilor din comuna Cupșeni și fiindcă am credința că putem scoate comunitatea din izolare”

Candidatul PSD pentru Primăria Cupșeni, psihologul Lucia Butcure a arătat că întotdeauna a fost și va fi mândră de originile ei și acesta este și motivul pentru care dorește, acum, să schimbe fața comunității. ”Prea mult timp, administrația actuală ne-a tratat de sus. Prea mult timp, noi, locuitorii acestor sate nu am contat decât în duminica alegerilor. Prea multe petiții fără rezultat și dialoguri nule am purtat cu reprezentanții administrației locale. Am decis să mă implic fiindcă știu că am susținerea oamenilor, fiindcă știu că doar alături de oameni de caracter poți să duci la dezvoltarea comunității. Știu și am încredere în echipa care se află alături de mine și am credința că vom putea aduce schimbarea în comuna Cupșeni, că vom rezolva problemele cu care ne confruntăm aici de ani de zile. Tuturor celor care au participat azi, la lansarea mea și care mi-au acordat încrederea și susținerea lor le mulțumesc. Am apreciat prezența președintelui PSD Maramureș, Gabriel Zetea, alături de noi, azi, ceea ce ne dă încrederea că am pornit pe o cale care va aduce un câștig fiecărui locuitor al comunei Cupșeni”, a declarat Lucia Butcure.

 Biroul de presă al PSD Maramureș

 

Lăsaţi un răspuns