Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 27 mai 2022

Tragedia in Ilba

A traversat strada neregulamentar şi a fost accidentată mortal de o autoutilitară

 

          Traversarea neregulamentară a fost cauza unui eveniment rutier ce s-a soldat cu accidentarea mortală a unei femei.

 

          Vineri seara, la ora 19.15, poliţia a fost sesizată că pe DN 1C din localitatea Ilba a avut loc un grav eveniment rutier.

Un bărbat în vârstă de 38 de ani din localitatea Aba, Ungaria, a condus o autoutilitară spre Satu Mare. Pe raza localităţii Ilba, pe o porţiune de drum în aliniament, neiluminat, a surprins şi accidentat mortal o femeie în vârstă de 51 de ani, din localitate, care s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis şi fără să se asigure.

Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest şi s-a constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Lui i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

acc Poliţiştii continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să propună măsuri.

 

Pentru a evita să devină victime ale accidentelor rutiere, poliţiştii recomandă pietonilor:

Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de strada! Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

La orice traversare, opriți-vă în afara parții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul ca atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o 

zonă cu regim de viteza ridicat trebuie sa fiți mai prudenți!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi şi acordaţi șoferilor timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului;

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafoare) și nu circulați pe drumurile publice daca ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

Fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante!

Lăsaţi un răspuns