Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 27 mai 2022

Zamfir Ciceu a primit vizita unei delegaţii a Ambasadei SUA

O delegaţie a Ambasadei SUA la Bucureşti, formată din Matthew Jones – ataşat politic şi Anne-Marie Blăjan – specialist politic a avut, azi  23 martie, o întâlnire cu preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Zamfir Ciceu.

anne2

Oficialii ambasadei sunt într-o vizită de câteva zile în judeţele din nordul ţării, scopul acesteia fiind identificarea provocărilor existente la nivel local, în perspectiva alegerilor care urmează, dar şi  cunoaşterea liderilor locali şi regionali din administraţie, politică şi bussines.

Matthew Jones a preluat postul de ataşat politic în România în anul 2015, iar înainte a lucrat la Secţia Consular a Ambasadei SUA din Kigston – Jamaica şi la Secţia Economică a Ambasadei din Delhi – India, unde a urmărit situaţia macro-economică şi condiţiile pentru investiţiile străine. Înainte de a intra în diplomaţie, a fost reporter şi mai apoi editor al unor publicaţii din SUA şi Brazilia şi realizator de filme documentare în Washington D.C. şi New York.

Discuţia cu preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş a vizat descrierea spectrului politic al judeţului în pragul alegerilor locale, prezentarea proiectelor derulate la nivelul judeţului, dar şi a dificultăţilor pe care le presupune implementarea acestora. Preşedintele Zamfir Ciceu a ţinut să precizeze că, în ultimii ani, în Consiliul Judeţean Maramureş n-au existat conflicte majore care să aibă determinare politică. De asemenea, s-a punctat buna colaborare cu primăriile şi cu instituţiile din judeţ. „În acest mandat am încercat să mă aplec mai mult asupra actului administrativ şi mai puţin asupra politicului”, a adăugat preşedintele Zamfir Ciceu.

 

 

Lăsaţi un răspuns