Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 12 iunie 2024

Amenzi de aproape un milion de lei – in 10 zile

În perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, poliţiştii maramureşeni desfăşoară acţiuni pentru menţinerea siguranţei publice, protejarea cetăţenilor împotriva unor activităţi economice ilicite şi combaterea evaziunii fiscale.

control-in-traficÎn perioada 14 – 24 aprilie, poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea fraudelor, transporturi, precum şi de la alte structuri, au efectuat peste 250 acţiuni specifice muncii de poliţie.

În urma controalelor şi verificărilor efectuate pentru menţinerea siguranţei publice şi pentru prevenirea faptelor antisociale, au fost constatate 186 infracţiuni.

De asemenea, poliţiştii au intervenit şi au aplicat 3.079 sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate pentru neregulile constatate a fost de 976.000 de lei.

Totodată, poliţiştii au confiscat produse alimentare şi nealimentare în valoare de peste 25.000 de lei şi au indisponibilizat bunuri în valoare de aproximativ 102.000 lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiştilor maramureşeni.

Astfel, la sfârşitul săptămânii trecute,  aproape 500 de poliţişti rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea şi combaterea accidentelor pe principalele artere de circulaţie de pe raza judeţului.

În urma controalelor efectuate în zilele de 23 şi 24  aprilie a.c., ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice au fost aplicate 548 sancţiuni. Valoarea amenzilor aplicate de poliţiştii rutieri depăşeşte suma de 187 000 de lei.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în doar două zile 42 de permise şi au retras opt certificate de înmatriculare.

 

 

Premergător şi pe timpul Sărbătorilor Pascale poliţiştii vor fi la datorie şi vor desfăşura activităţi specifice în vederea asigurării unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, în special în locurile de pelerinaj şi staţiunile turistice, pentru verificarea legalităţii activităţilor comerciale din pieţe, târguri şi centre agroalimentare precum şi pentru prevenirea şi combaterea accidentelor şi a blocajelor rutiere.

 

         Dacă sunteţi martorii unor fapte antisociale sau aveţi nevoie de ajutor, nu ezitaţi să vă adresaţi celui mai apropiat echipaj de poliţie sau să apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Lăsaţi un răspuns