Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 16 iunie 2024

CONCURENŢĂ. 135 de candidaţi pentru un post de poliţist

Peste 26.000 de persoane s-au înscris la concursul pentru ocuparea posturilor de agenți de ordine publică organizat pentru completarea deficitului de personal existent la nivelul Poliției Române.

politist1Inscrierile s-au încheiat vineri, 8 aprilie, iar toate posturile de agenți de ordine publică destinate angajărilor din sursă externă urmează să fie ocupate în urma concursului ce va fi organizat la data de 14 mai, în una dintre unitățile de învățământ ale Poliției Române, precizează sâmbătă IGPR într-un comunicat.

„26.035 de persoane s-au înscris pe cele 1.853 de posturi destinate angajărilor din sursă externă (14/loc), cei mai mulți candidați fiind în județele Gorj (64,2/loc), Dolj (55,7/loc) și Argeș (47,5/loc). Cea mai mare concurență este pentru ocuparea postului de agent de ordine publică în localitatea Runcu, județul Gorj, unde s-au înscris 135 de candidați. 251 dintre foștii noștri colegi doresc să ocupe cele 47 de posturi scoase la concurs pentru reîncadrare, media fiind de 5,3/loc”, precizează sursa citată.

Inspectoratul de Politie Maramures a scos la concurs un singur post de agent de politie.

În cazul posturilor scoase la concurs pentru reîncadrarea celor care au avut calitatea de agent de poliție și îndeplinesc condițiile legale pentru ocuparea acestor locuri, doar în județele Ialomița și Giurgiu nu sunt persoane înscrise.

sursa: Agerpres

Lăsaţi un răspuns