Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 12 iunie 2024

Nedreptate îndreptată de instanţă. „Electrica” obligată să plătească daune

Un „şef” a făcut abuz în 2015, atunci când a modificat nelegal actul adiţional la contractul individual de muncă al angajatului. Asta reiese din decizia instanţei prin care se corectează abuzurile făcute în 2015. Mai mult, societatea s-a ales şi cu o pagubă destul de mare.

Responsabil pentru toate acestea este Emil Merdan, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie şi actual director general al Electrica Distribuţie Transilvania Nord.

Documentele prin care s-a modificat (unilateral) contractul de muncă au fost atacate în instanţă, iar magistraţii au obligat societatea Electrica să îndrepte abuzurile făcute şi să acorde daune, valoarea acestora nefiind deloc de neglijat.

„Plimbat” prin funcţii ca „măru în ciur

Doru-LeseTotul a început la sfârşitul anului 2014 odată cu dorinta de schimbare din funcția de director al SC Electrica Distribuţie Baia Mare a fostului deputat de Maramureş, Doru Leşe, doctor în inginerie electrică. Schimbarea s-a făcut prin modificarea unilaterală a contractului de muncă. Astfel Leşe a pierdut funcţia de director şi postul de inginer şef al Electrica Distribuţie Baia Mare şi, în luna ianuarie a anului trecut, a ajuns, pentru două săptămâni, un simplu inginer în cadrul societăţii.

La sfârşitul lunii martie 2015, Lese a fost schimbat din nou din funcţia de director şi a fost numit inginer şef  însă nu pe o perioadă nedeterminată, ci pe o perioadă de trei luni.

Documentele prin care s-a produs schimbare au fost atacate. Tribunalul Maramureş i-a dat câştig de cauză lui Doru Leşe, însă Electrica a atacat sentinţa cu apel.

Schimbare cu repetiţie

O decizie dată, la sfârşitul lunii martie 2016, de magistraţii Curţii de Apel Cluj l-a repus în drepturi. Astfel, judecătorii au decis să fie anulate deciziile prin care Electrica Transilvania Nord i-a modificat nelegal contractul individual de muncă, să-l repună în funcţia de inginer şef pe perioadă nedeterminată şi să-i acorde daune morale. Valoarea daunelor  se ridică la 5.000 de euro. De asemenea, Electrica a mai fost obligată să plătească şi 2.000 de lei – cheltuieli de judecată. Sentinţa este definitivă.

Toate acestea după ce Leşe a mai trecut şi în urmă cu câţiva ani (în 2007) printr-o situaţie similară, tot urmare a unei decizii luate de Emil Merdan. Şi în 2007 Leşe s-a adresat instanţei şi judecătorii l-au repus în drepturi. „Nu mor caii când vor câinii”, a spus Leşe şi a confirmat că a mai câştigat un proces cu societatea în cadrul căreia îşi desfăşoară activitate.

Nu ştim dacă e vorba de răzbunare, dar ne întrebăm cine plăteşte pentru pagubele pe care Merdan le-a generat prin deciziile luate şi care apoi au fost atacate în instanţă şi s-au dovedit a fi abuzive.

Reader Feedback

3 Responses catre “Nedreptate îndreptată de instanţă. „Electrica” obligată să plătească daune”

 1. nicu spune:

  Rosca a luat-o in freza,si altii au luat-o,poate vede si cine trebuie ca sa-l trimita acasa si pe Merdan asta si pe altii,care cu sprijinul lui Ioana Rus (PSD)prea se crede de neinlocuit.
  Ar fi benefic pentru Electrica daca Merdan ar pleca acasa,poate aceasta institutie ar intra in normalitate,acum este aservita „conducatorului iubit” Merdan,nepotismul si intersele personale sunt pe primul loc.

 2. seba spune:

  electrica S.A este sub control judiciar de catre Anaf pt abuzuri neloiale

  cit si exista lista contribuabilor pt fapte de coruptie avind in vedere

  incalcarea constitutie si a drepturilor omului pt fraude bancare cit si

  posibilitatea inchiderii a serverului.

 3. hassan spune:

  specifica care nepotism si care interese,sa stim si noi sa nu murim prosti

Lăsaţi un răspuns