Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 22 iunie 2024

Paramedici la intervenţie cu mașini pentru off-road

Intervenţie dificilă pentru a acorda ajutor medical unui bărbat care se afla într-o zonă cu teren accidentat. Pentru intervenţie paralemdicii au avut nevoie de maşini off-road.

of road 1În după-amiaza zileri de 5 aprilie, prin dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureș a fost anunțat despre faptul că un biciclist a căzut în zona Șaua Dia, Valea Romană.

Bărbatul, în vârstă de 39 de ani, era însoțit de încă doi amici, care au cerut ajutor forțelor de intervenție. „Zona în care persoana a căzut era foarte greu accesibilă, în ajutorul echipajului de prim ajutor al SMURD Baia Mare au venit și membrii Clubului XTREME ADVENTURE Baia Mare, ai Asociației Salvatorilor Montani Baia Mare și cei ai Serviciului Județean Salvamont Maramureș, care au facilitat accesul paramedicilor la victimă cu ajutorul mașinilor off-road. Victima a fost stabilizată de către paramedicii băimăreni și apoi a fost transportată până la ambulanță cu ajutorul membrilor clubului și salvamontiștilor. Ulterior, cu ambulanța, victima a fost transporată la Spitalul Județean de Urgență ” Constantin Opriș” Baia Mare pentru investigații suplimentare.

Pe această cale, I.S.U. Maramureș mulțumește Clubului Xtreme Adventure Baia Mare, Asociației Salvatorilor Montani Baia Mare și Serviciului Județean Salvamont pentru deosebita implicare și ajutorul acordat echipajului de intervenție”, se arată într-un comunicat al ISU Maramureş.

Lăsaţi un răspuns