Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Parteneriat între şcoală şi poliţişti pentru siguranţa micilor pietoni

Sub sloganul ”Un copil prevenit este un copil salvat”, copiii din clasa pregătitoare a Liceului Teoretic „I. Buteanu” Şomcuta Mare, au fost implicaţi într-un proiect. Este vorba de proiectul educaţional: „Să circulăm corect”.

edu1„Pornind de la adevărul că în circulaţia rutieră e de ajuns – uneori – să greşeşti o singură dată pentru că a doua oară nu mai ai când, am gândit elaborarea acestui proiect pentru a intensifica activitatea de sprijinire a şcolarului în dobândirea de cunoştinţe, capacităţi şi deprinderi care să-i permită adaptarea cu uşurinţă la condiţiile de mic pieton”, a spus Ildiko Grama, profesor învăţământ primar- clasa pregătitoare B, iniţiatoarea proiectului.

Prin proiectul „Să circulăm corect!” elevi au învăţat cum să evite producerea accidentelor de circulaţie din calitatea lor de participanţi la trafic. Proiectul s-a desfășurat în baza unui parteneriat cu Poliția Orașului Șomcuta Mare.

edu2Activităţile care s-au derulat în cadrul proiectului s-au desfăşurat pe o perioadă de câteva luni şi au avut ca formă specifică de desfăşurare întâlniri directe cu agent șef principal de poliție, Claudiu Ciurte –din cadrul Compartimentului Proximitate Poliţia Şomcuta Mare. Prin aceste activităţi elevii au fost îndemnaţi să  înveţe şi să respecte întotdeauna regulile de circulaţie pe drumurile publice, în calitate de participanţi direcţi la trafic, precum şi regulile de comportare în mijloacele de transport în comun.

Activitățile desfășurate au fost structurate pe mai edu3multe capitole: Alfabetul circulației, Indicatoarele rutiere – prietenele celor care le cunosc și le respectă, Cronica neagră a străzii, Povestioare cu morală şi Micul pieton. „Pentru ca elevii să înveţe mai uşor semnificaţia inficatoarelor de circulaţie am alcătuit mici povestiri cu ajutorul imaginilor și am insistat asupra importanței respectării indicatoarelor ritiere, dar și despre consecințele în cazul nerespectării acestora”, a declarat Grama.

Activităţi din acest proiect au fost organizate şi în programul „Şcoala altfel”. Având în vedere că elevii intră peste câteva zile în vacanţă şi pentru a-i edu ultimasfătui să nu se expună, prin joaca lor, accidentelor de circulaţie, în 20 aprilie, cu sprijinul partenerilor de la Poliţia Şomcuta Mare s-a desfăşurat activitatea „Cronica neagră a străzii”.

Este vorba de o întâlnire cu agenții de circulație în vederea prezentării unor materiale despre accidente în care au fost implicate micii pietoni, din neatenția lor și a unor măsuri de prevenire a acestora. Tot în 20 aprilie a fost desfăşurat „Povestioare cu morală” care a implicat dezbateri pe baza unor lecturi pe teme de circulație.

edu

 

Reader Feedback

Un raspuns catre “Parteneriat între şcoală şi poliţişti pentru siguranţa micilor pietoni”

  1. MARIA spune:

    Felicitari doamna invatatoare. felicitari domnul Caudiu pentru sfaturile pe care le dati copiilor in aceste vremuri in care partintii sunt tot mai ocupati si nu le ajunge timpul pentru a le explica toate regulile copiilor. Sunteti niste oameni minunati si meritati apreciere.

Lăsaţi un răspuns