Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 23 iunie 2024

Primarul Chereches dus, miercuri, la Tribunalul Cluj

Miercuri, magistraţii clujeni vor analiza propunerea, formulată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), Serviciul Teritorial Cluj, de arestarea preventivă a lui Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare. Acesta a fost pus, marţi, 26 aprilie, sub acuzare şi a fost reţinut pentru 24 de ore pentru luare de mită în formă continuată.

Propunerea de arestare preventivă se va judeca la Tribunalul Cluj. „Inculpatului Cherecheș Cătălin i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală. La data de 27 aprilie 2016, acesta urmeaza să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile”, arată DNA într-un comunicat. 

Catalin-CherechesAcţiunea vine după ce marţi, la orele amiezii, procurorii DNA  au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș Cătălin fiind găsită suma de 30.000 lei.

În rechizitoriul întocmit DNA arată că în anul 2014, Cherecheș, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, i-a propus unei persoane (denunțător în cauză) să ocupe o funcție de conducere în cadrul Clubului sportiv Fotbal Club Municipal Baia Mare (FCM Baia Mare), propunere cu care aceasta a fost de acord. Cherecheș i-a promis acesteia sprijin financiar, atât pentru achitarea datoriilor clubului de fotbal, cât și pentru continuarea în bune condiții a activității clubului, cu condiția ca o parte din banii primiți de club să-i fie remiși edilului.

„Astfel, în baza înțelegerii dintre cei doi, în perioada martie-august 2015, Cherecheș a pretins și a primit de la persoana respectivă suma de 70.000 lei, în mai multe rânduri, direct sau prin intermediar. De asemenea, în perioada imediat următoare, Cherecheș, pentru a propune Consiliului local al municipiului Baia Marea susținerea financiară a clubului de fotbal cu suma de 1.000.000 lei/1.200.000 lei, a pretins denunțătorului să cesioneze pe numele unei anumite persoane o societate comercială. La data de 14 aprilie 2016, pentru o altă tranșă de bani, în același cuantum, edilul i-a solicitat denunțătorului suma de 400.000 lei, bani ce reprezentau mai mult de jumătate din sponsorizarea pe care o firmă o făcuse anterior clubului. In legătură cu remiterea sumei de bani pretinse, la data de 22 aprilie 2016, Cherecheș i-a transmis denunțătorului să nu scoată din bancă decât sume cuprinse între 10.000 și 30.000 lei, lucru cu care acesta din urmă s-a conformat. În același context, la data de 26 aprilie 2016, procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra lui Cherecheș fiind găsită suma de 30.000 lei.

 

Lăsaţi un răspuns