Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Zetea: Sperăm ca noul prefect să dea dovadă de imparțialitate așa cum a făcut Rohian

Miercuri, 30 martie, Guvernul Cioloș a decis schimbarea din funcție a  fostului prefect de Maramureș, Anton Rohian, cu finanțistul Sebastian Lupuț. Anton Rohian a avut un mandat de trei ani și două săptămâni în poziția de reprezentant al Guvernului în teritoriu, acesta fiind numit în 13 martie 2013 și a fost schimbat la data de 30 martie 2016.

Gabriel-Zetea3Președintele PSD Maramureș, Gabriel Zetea a declarat că apreciază activitatea pe care Anton Rohian a avut-o în județul Maramureș, în acești trei ani, atât în ceea ce privește păstrarea arhitecturii maramureșene, cât și păstrarea tradițiilor. ”De-a lungul celor trei ani, Anton Rohian, ca prefect de Maramureș, a stabilit bune relații internaționale cu Ucraina, Polonia, dar și cu alte state. Totodată, acesta a păstrat o bună relație cu deconcentratele și întregul său mandat a dat dovadă de transparență în relația cu mass-media și nu numai. Nu în ultimul rând, prefectura Maramureș a fost ferită, în acești trei ani, de scandaluri cu instituțiile de forță ale statului. Ca prefect de Maramureș, Anton Rohian a supravegheat legalitatea organizării alegerilor europarlamentare și prezidențiale din 2014 și a dat dovadă de eficiență și imparțialitate, nefiind înregistrate evenimente deosebite la nivelul județului. Nu suntem în măsură să comentăm decizia Guvernului Cioloș de a numi un nou prefect înaintea unui scrutin atât de important cum sunt alegerile locale din iunie 2016, însă avem speranța că noul prefect va ști să dea dovadă de imparțialitate și va dovedi neimplicare politică, așa cum a făcut Anton Rohian în cei trei ani de mandat”, a precizat liderul județean al PSD, Gabriel Zetea.

Președintele PSD Maramureș a mai declarat că a avut o discuție cu Anton Rohian, arătându-i că partidul îl primește cu brațele deschise în cazul în care dorește să se reîntoarcă în politică, însă deocamdată fostul prefect de Maramureș a ales să își ia o perioadă de repaus, deoarece în cei trei ani în care a reprezentat județul de pe cea mai înaltă poziție, nu a avut decât zece zile de concediu.

Lăsaţi un răspuns