Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Cherecheş se întoarce la Tribunalul Maramureş

Cătălin Cherecheş, primarul de Baia Mare suspendat din funcţie prin ordin al prefectului, se întoarce azi la Tribunalul Maramureş.

chereches-catalinAstăzi la Tribunalul Maramureş se judecă dosarul de verificare a măsurii preventive. Şedinţa se va desfăşura de la ora 14.00.

Cherecheş a fost acuzat de luare de mită în formă continuată după ce procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș fiind găsită şi o sumă de bani.

În 27 aprilie, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a lui Cătălin Cherecheş, pe o durată de 30 de zile (până la data de 26 mai 2016, inclusiv).

În 20 mai, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea in judecata a lui Catalin Chereches. De asemenea, DNA a instituit si sechestru asigurator pe o parte dintre bunurile primarului suspendat.

*****

Conform Codului de Procedură Penală când procurorul dispune trimiterea în judecată a inculpatului faţă de care s-a dispus o măsură preventivă, rechizitoriul, împreună cu dosarul cauzei, se înaintează judecătorului de cameră preliminară de la instanţa competentă, cu cel puţin 5 zile înainte de expirarea duratei acesteia.

„Când constată că temeiurile care au determinat luarea măsurii se menţin sau există temeiuri noi care justifică o măsură preventivă, judecătorul de cameră preliminară dispune prin încheiere menţinerea măsurii preventive faţă de inculpat.

Când constată că au încetat temeiurile care au determinat luarea sau prelungirea măsurii arestării preventive şi nu există temeiuri noi care să o justifice ori în cazul în care au apărut împrejurări noi din care rezultă nelegalitatea măsurii preventive, judecătorul de cameră preliminară dispune prin încheiere revocarea acesteia şi punerea în libertate a inculpatului, dacă nu este arestat în altă cauză.

În tot cursul procedurii de cameră preliminară, judecătorul de cameră preliminară, din oficiu, verifică periodic, dar nu mai târziu de 30 de zile, dacă subzistă temeiurile care au determinat luarea măsurii arestării preventive şi a măsurii arestului la domiciliu”, se arată în Cod.

Lăsaţi un răspuns