Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 28 mai 2023

Corupţia în sănătate – temă de conferinţă

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în calitatea sa de membru al Reţelei Europene Împotriva Corupției EPAC/EACN și deținător al Vicepreședinției acestei rețele, cu sprijinul Ambasadei Olandei, organizează în perioada 23 – 24 mai 2016, la Bucureşti, un Grup de lucru având ca temă “Corupţia în sistemul de sănătate – prevenire şi investigare. Experienţă, bune practici şi provocări”.
În fiecare an, membrii EPAC/EACN organizează o conferință profesională și un număr de grupuri de lucru.

coruptie in sanatateDNA arata intr-un cpmunicat ca scopul prezentului grup de lucru este de a oferi un cadru profesional de dialog în care se discută exemple de studii de caz şi de bune practici în lupta împotrivacorupției în sectorul medical, din perspectiva practicienilor anticorupție, luând în considerare diferitele competențe pe care aceste organizații le au fie în domeniul prevenirii, stabilirii de politici anticorupție, fie al investigării faptelor de corupție.

Discuţiile vor fi împărţite în două paneluri
A.Prima zi a grupului de lucru: Cele mai bune practici în stabilirea de politici publice, în prevenirea şi controlul administrativ al corupţiei în sistemul de sănătate şi
B.A doua zi a grupului de lucru: Cele mai bune practici în investigarea corupţiei în sistemul de sănătate.
Vor participa reprezentanţi ai autorităţilor anticorupţie şi ai instituţiilor poliţieneşti din 9 state membre şi non-membre UE (Austria, Azerbaidjan, Estonia, Germania, Lituania, Republica Moldova, Romania, Serbia, Spania) precum şi reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Reţelei Europene privind Frauda şi Corupţia în Sistemul de Sănătate.

Deschiderea lucrărilor Grupului de lucru va avea loc la data de 23 mai 2016, ora 9.00, la Cercul Militar din Bucureşti.

EPAC/EACN reprezintă o platformă cu reprezentare europeană la care aderă autorităţi anticorupţie din ţări membre ale UE şi ale Consiliului Europei, oferind practicienilor un cadru de cooperare, pentru realizarea schimbului de expertiză şi informaţie profesională. Din anul 2010, Direcţia Naţională Anticorupţie este reprezentată la nivel de vicepreşedinte al EPAC/EACN, funcţie deţinută de doamna Anca Jurma, procuror şef al Serviciului de Cooperare Internaţională, Informare şi Programe.

Lăsaţi un răspuns