Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 20 aprilie 2024

Elevii de la „Lucaciu” – mesagerii artei

Ziua Artistului Plastic a fost sărbătorită într-un mod aparte de Muzeul Judeţean de Artă – Centrul Artistic Baia Mare, în parteneriat cu o unitate de învăţământ din Baia Mare.

elevi la muzeuMuzeul şi-a deschis porţile pentru toţi vizitatorii, invitaţi speciali fiind cei care au acceptat să primească ilustratele de la „mesagerii artei”, rol ce le-a revenit unor elevi de la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu” din Baia Mare.

Joi, 5 mai, Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare» în parteneriat cu Colegiul Național “Vasile Lucaciu” a organizat  o activitate dedicată tinerilor, menită să celebreze Ziua Artistului Plastic. Liceeni, coordonați de prof. Janina Friedrich, au parcurs un traseu simbolic, pornind din fața unităţii de învăţământ la care studiază și până la pliante eleviMuzeul de Artă. Pe acest traseu, elevii au  distribuit trecătorilor cărți poștale cu reproduceri după picturi din fondul muzeului. Ilustratele, oferite gratuit, au fost inscripționate cu un cod QR, care scanat, ducea utilizatorul la turul virtual al Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».

Lăsaţi un răspuns