Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 18 aprilie 2024

Gabriel Zetea: Maramureșul merită un mediu curat și nealterat

Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș și vicepreședinte al Consiliului Județean, a declarat că, atunci când vorbim despre un mediu curat, prietenos și nealterat în Maramureș, toate administrațiile anterioare trebuie să înceapă prin asumarea greșelilor trecutului.

Print3”Politicienii, funcționarii care activează în cadrul administrațiilor publice, dar și multe dintre afacerile și industriile locale au contribuit într-o măsură mai mare sau mai mică la alterarea mediului. Astăzi, avem șansa unor tehnologii superioare, inovative, pe care le putem implementa asumându-ne uneori costuri ridicate, pentru a repara multe dintre greșelile trecutului. Fie că vorbim de reîmpăduriri sau de decontaminarea unor suprafețe folosite în industria minieră, de o gestiune mai bună a deșeurilor casnice sau industriale, astăzi trebuie să ne conformăm standardelor europene. Motivul este acela că, integrarea cu adevărat în Europa, pe lângă beneficiile legate de banii europeni disponibili nouă, înseamnă și asumarea unor obligații de mediu”, a declarat Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș.

Maramureșul a fost dăruit cu o natură foarte diversificată și de o frumusețe aparte. Este o datorie și o imensă responsabilitate s-o păstrăm intactă pentru generațiile viitoare.  În acest sens, PSD Maramureș își propune ca prioritate următoarele proiecte:

  • Finalizarea implementării Sistemului Integrat de Management al Deșeurilor;

  • Reabilitarea termică și eficientizarea consumurilor energetice ale clădirilor publice din Maramureș;

  • Realizarea de împăduririi și îmbunătățirea gestiunii fondului silvic, cinegetic și piscicol al județului.

Lăsaţi un răspuns