Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 16 aprilie 2024

Ministru cu rădăcini în Maramureş: Moștenirea rămasă în urma mineritului, cu adevărat o problemă

Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Cristiana Pașca-Palmer, se află în aceste zile în județul Maramureș. Vineri, 6 mai, doamna ministru, împreună cu o delegație din care au făcut parte inclusiv președintele Agenției Naționale de Mediu, Toma Florin Petcu, și comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Bogdan Gheorghe Trif, au fost primiți la Prefectură de subprefectul Alexandru Bondrea. La întâlnire au participat, de asemenea, directorul Agenției de Protecție a Mediului Maramureș, respectiv comisarul șef al Comisariatului Județean Maramureș al Gărzii Naționale de Mediu, Ioan Ștrempel.

cristiana pasca palmer (4)Ministrul a prezentat, pe scurt, obiectivele vizitei sale în Maramureș, între care se numără o întâlnire cu reprezentanții instituțiilor deconcentrate ale Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor din Regiunea Nord-Vest, cunoașterea situației tăierilor ilegale de arbori din Parcul Natural Munții Maramureșului, a iazurilor de decantare de la Borșa. De asemenea, Cristiana Pașca-Palmer, care are rădăcini în Țara Lăpușului, a mărturisit că ar dori să viziteze și Fărcașa, precum și Bozânta. Ministrul a declarat că moștenirea rămasă în urma industriei miniere reprezintă cu adevărat o problemă, dar că Maramureșul beneficiază de un potențial natural extraordinar.

Subprefectul Alexandru Bondrea a adus în discuție problema iazurilor de decantare și a stațiilor de epurare, menționând că pentru rezolvarea acesteia vor fi necesare fonduri. De asemenea, Bondrea s-a referit la Barajul Runcu, lac de acumulare care va asigura alimentarea cu apă potabilă a municipiului Sighetu Marmației și a localităților din jur. Cu această ocazie, subprefectul a fost informat că a fost aprobată finanțarea pentru baraj.

Instituția Prefectului – Județul Maramureș

Lăsaţi un răspuns