Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 6 iunie 2023

Oamenii de cultură au stabilit viitorul logo al judeţului

Unul dintre elementele relevante privind imaginea, reprezentarea şi promovarea judeţului Maramureş, atât la nivel naţional, cât şi internaţional, îl reprezintă logo-ul acestuia.

branding1După realizarea şi aprobarea Strategiei de Dezvoltare Durabilă 2013-2020 a judeţului Maramureş, un pas important este realizarea unui studiu de promovare şi branding, care cuprinde şi realizarea logo-ului.

Grupul de lucru din cadrul Consiliului Judeţean Maramureş a organizat, azi, 30 mai, o întâlnire cu oameni de cultură, avizaţi a se pronunţa asupra simbolisticii, cromaticii şi a elementelor care trebuie să se regăsească în acest logo. La discuţii au participat: din partea Muzeului de Etnografie şi Artă Populară Baia Mare – prof. dr. Ilie Gherheş şi muzeograful Janeta Ciocan, Ioan Marchiş – directorul Direcţiei de Cultură Maramureş şi etnologul Georgeta Iuga.

S-a stabilit că simbolul care urmează a fi prelucrat şi stilizat de firma prestatoare – să fie rozeta în mişcare cu dinţi de lup – cu 12 raze (care sugerează o horă) şi 12 dinţi triunghiulari. Din punct de vedere al simbolisticii numărului 12, acesta sugerează protecţie şi perfecţiune. În ceea ce priveşte motto-ul, care urmează să fie ataşat elementului grafic, s-a convenit asupra expresiei „Maramureş Te poartă spre tradiţie” scris pe două rânduri. În ceea ce priveşte cromatica, aceasta se va rezuma doar la două culori, una dintre ele fiind roşul care se regăseşte în icoanele maramureşene. Scrisul va fi cu majuscule, arhitectural, în adâncime, din elemente care să sugereze lemnul. Concluziile discuţiei au fost transmise firmei prestatoare care, în cel mai scurt timp, va prezenta concepţia grafică unitară a logo-ului.

Lăsaţi un răspuns