Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
marți, 6 iunie 2023

Preoteasa văduvă ajutată de preoţii Protopopiatului Lăpuş

După finalizarea Conferinței preoțești de primăvară a Protopopiatelor Baia Mare, Lăpuș și Chioar, care a avut loc azi, joi, 19 mai 2016, la biserica cu hramul „Înălţarea Domnului” din Tg. Lăpuş, Preasfințitul Iustin Sigheteanul a vizitat familia doamnei preotese Gabriela Găurean, rămasă văduvă în urma trecerii la Domnul, în noiembrie 2015, la numai 29 de ani, a părintelui Dan Găurean.

preoti lapusCele 56 de parohii ale Protopopiatului Lăpuș s-au solidarizat pentru a o sprijini pe tânăra preoteasă rămasă văduvă, însărcinată și cu o fetiță de numai 3 ani. Cu cei peste 50.000 lei colectați se vor executa lucrări de finisare interioare și exterioare la casa personală a familiei Găurean, pentru ca cele două fetițe și mama lor să poată să își continue viața în condiții decente.

Preasfințitul Iustin Sigheteanul a încurajat-o cu cuvinte de mângâiere și apreciere pe doamna preoteasă, asigurând-o de tot sprijinul material și spiritual al Bisericii Ortodoxe și a Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, pe care pr. Dan Găurean a slujit-o cu devotament.

Pr. dr. Florin Stan,

Protopopul Lăpuşului

Lăsaţi un răspuns