Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 28 mai 2023

Proiect de lege 1 Iunie – zi liberă

Proiectul de lege 1 Iunie – zi liberă la nivel național a fost inițiat de senatorul Rozalia Biro și deputatul Claudia Boghicevici. Proiectul a fost susținut, luni, la Senat, de aproximativ 150 de elevi, cu vârste între 6 și 10 ani, în cadrul Parlamentului Copiilor.

parlamentConform Agerpres, elevi de la mai multe școli din Capitală au dialogat cu unii parlamentari despre demersurile ca 1 Iunie să devină zi liberă, iar părinții să poată să își petreacă mai mult timp alături de copii.

Desenele ‘parlamentarilor de o oră’ au fost expuse în foaierul Senatului, iar scrisorile adresate senatorilor au fost depuse în cutiile de corespondență ale acestora.

Elevii „parlamentari” au propus la rândul lor mai multe proiecte de lege, care vizează „ajutorarea copiilor săraci”, protejarea mediului prin „tăierea doar a copacilor bătrâni și bolnavi”, „case pentru săraci”, „verificarea magazinelor”.

Evenimentul Parlamentul Copiilor face parte din campania derulată de grupul de inițiativă format din Itsy Bitsy FM, Comisia pentru drepturile omului, culte și minorități a Senatului, lideri de opinie — Andreea Marin, Virgil Ianțu și Tili Niculae —specialiști psihologi și asociații de părinți, cu susținerea Autorității Naționale pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție (ANPDCA).

Lăsaţi un răspuns