Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Secţie de votare în locuinţă, canton silvic sau clădire a bisericii

Pregătirile pentru alegerile locale din 5 iunie sunt în plină desfăşurare. Conform legii, alegătorii vor putea să-şi exprime dreptul de vot doar la secţiile de votare la care sunt arondaţi. La nivel de Maramureş, pentru alegerile din 5 iunie vor fi amenajate 435 de secţii de votare.

alegatori-la-vot-300x298Majoritatea secţiilor de votare vor fi amenajate în şcoli, grădiniţe, cămine culturale sau săli de festivităţi. În unele administraţii vor exista şi secţii de votare amenajate în incinta primăriilor. Este cazul administraţiilor din Vişeu de Jos – care va avea o secţie de vot în primărie, Groşi, Suciu de Sus, Săcel, Poienile Izei, Oarţa de Jos, Leordina, Lăpuş, Mireşu Mare, Moisei, Coroieni, Câmpulung la Tisa, Botiza, Budeşti etc.

La Moisei una dintre secţiile de votare va fi amenajată într-o  gospodărie individuală, conform datelor tabelului care vizează numerotarea şi delimitarea secţiilor de votare, afişat de Instituţia Prefectului. De asemenea, la Tăuţii Măgherăuş, una dintre secţiile de votare va funcţionat la cantonul silvic, iar la Recea, sat Săsar, în clădirea administrativă a bisericii Duminica Mironosiţelor. În Baia Mare majoritatera secţiilor de votare vor funcţiona în incinta unităţilor de învăţământ, dar vor exista şi secţii de vot la Biblioteca Judeţeană, Centrul ASSOC, la reprezentanţa RAR sau sediul secţiei Drumuri şi Poduri SA.

Lăsaţi un răspuns