Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 30 ianuarie 2023

Trei adolescenți prinși cu țigări de contrabandă la Repedea

Poliţiştii de frontieră din Poienile de sub Munte –  I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au declanşat, azi dimineață, o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană în zona de responsabilitate.

scafandru-400x266Astfel, în jurul orei 2.00, poliţiştii de frontieră au observat, pe raza localității de frontieră Repedea trei persoane care transportau mai multe colete voluminoase dinspre frontieră spre interiorul ţării.

Au procedat la interceptarea persoanelor în cauză şi conducerea lor la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. În urma verificărilor s-a stabilit că sunt cetăţenii români T. N. de 17 ani, R. F. de 16 ani și H. A. de 17 ani, toți trei domiciliaţi în. Maramureş.

În coletele pe care cei trei tineri le transportau, au fost descoperite 1.853 pachete ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de aproximativ 16.700 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă în formă agravantă.

 Și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului PF Valea Vișeului, jud. Maramureș, pe timpul unor misiuni de supraveghere și control la frontieră, au descoperit abandonate, ieri, 30 mai a.c., mai multe colete cu țigări, în apropierea frontierei de stat.

S-au dispus măsuri specifice de cercetare a zonei în vederea depistării persoanelor implicate, totodată fiind anunțate și autoritățile de frontieră ale statului vecin.

În urma inventarierii baxurilor, s-a constat că acestea conțin 16.000 pachete țigări, de proveniență ucraineană, de diferite mărci, în valoare de 145.000 lei.

         Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea documentării întregii activități infracționale.

Urmărit general reținut la intrarea în țară

            Poliţiştii de frontieră din cadrul P.T.F. Petea au depistat, la intrarea în țară, un sucevean dat în urmărire generală.

Luni, 30 mai a.c., în jurul orei 7.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat pentru a intra în țară Gheorghe D., în vârstă de 68 de ani, din județul Suceava.

Cu ocazia formalităţilor pentru intrarea în România, poliţiştii de frontieră au constatat că în bazele de date bărbatul figurează ca fiind căutat în vederea arestării și predării sau extrădării, alertă introdusă de către autorităţile din România în octombrie 2010, pentru săvârșirea de infracțiuni privind migrația ilegală.

Poliţiştii de frontieră l-au predat pe sucevean unui echipaj din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al IPJ Satu Mare.

 

Lăsaţi un răspuns