Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
vineri, 19 aprilie 2024

Alegeri – primele rezultate

47,55% dintre maramureşeni s-au prezentat astăzi la urne. Dintre cei 428.639 de maramureşeni cu drept de vot 203.833 s-au prezentat la urne.

vot-stampila-alegeri-640x400Primele rezultate arata ca Gabriela Firea (PSD) a câştigat Primăria Capitalei. Potrivit exit-poll Sociopol, la Consiliul General al Municipiului Bucureşti ordinea partidelor este: PSD 38%, USB 19%, PNL 19%, ALDE 8%.

Conform ext-poll – la Cluj, PNL a castigat alegerile pentru Primarie (69%), Consiliul Local (55%) si Consiliul Judetean.

Rezultatele din Maramures vor fi date in curand publicitatii.

Rezultate din Maramures pentru functia de primar:

La Baia Mare s-au numarat doar o parte dintre sectiile de votare, insa din datele de pana acum reiese ca aproximativ 60% dintre baimareni au votat Coalitia pentru Baia Mare.

La Somcuta Mare s-au numarat aproximativ 80% dintre buletinele de vot. Cifrele arata ca Gheorghe Buda, candidatul PSD a castigat alegerile, fiind urmat de candidatul PMP, PNL si PER.

La Valea Chioarului – ramane in functie Ioan Burde (PSD) acesta obtinand 84% dintre voturile exprimate.

La Sighetu Marmatiei (Horea Scubli) si Vadu Izei (Petru Vlasin) a castigat PSD, iar Vladimir Petrut a obtinut peste 80% dintre voturile din Cavnic.

PSD a castigat alegerile pentru functia de primar si in Barsana.

La Cernesti PNL a castigat alegerile pentru functia de primar, acesta obtinand cu aproximativ 200 de voturi mai mult decat Nelu Sovre, candidatul PSD.

La Ulmeni – pentru functia de primar PMP a castigat cu aproximativ 80% din voturi.  Partidul Miscarea Populara a obtinut primariile din Dragomiresti, Remetea Chioarului.

La Viseu de Sus – Vasile Coman (PSD) a ramas in functie, iar la Farcasa tot PSD a castigat functia de primar.

PSD a castigat functia de primar si in comuna Cupseni, candidat fiind psiholog Lucia Butcure.

Primarul (PNL) din Desesti a fost reconfirmat in functie.

Primarul PNL din Viseu de Jos a fost reconfirmat in functie. La Ieud, Nicolae Traian David (PSD) a ramas in functie. Reconfirmati in functie sunt si primarul din Baia Sprie, Ocna Sugatag, iar Primaria Leordina a fost castigata de Stefan Gavrilut (PNL). PNL a  mai castigat in administratiile Sapanta, Calinesti, Gardani, Bistra.

Florin Bolte a obtinut Primaria Grosi, invingandu-l pe Gheorghe Lupan la limita.

Primaria Repedea, adjudecata de UNPR.

Liviu Balint (PSD) este primar la Vima Mica, iar Dorin Mitre (PSD) a obtinut un scor excelent la Bicaz – 88%.

Felician Ciceu (PNL), castigator la Dumbravita.

Sorin Lupse (PSD) castiga la Cicarlau, Bujorel Muresan (PSD), primar in Satulung, iar Ioan Pasare (PSD) a fost ales primar la Stramtura. Matei Godja (PSD) a invins la Oncesti. Candidatul ALDE, Anuta Bizau, a castigat Primaria Bogdan Voda.  Ioan Tentis (PNL) castiga Primaria Sisesti. Emilian Pop (PSD) a fost ales primar la Sacalaseni, iar Octavian Pavel (PSD) a castigat din nou la Recea.

Fostul primar din Baiut, Mihai Ceteras (PSD), a recastigat alegerile, PSD castigat si la Barsana, prin Teodor Stefanca, iar PNL a castigat la Baita de sub Codru prin Gheorghe Ghita. Gabriela Tulbure a castigat la Seini, la Miresu Mare primar a fost ales Ioan Maties.

****

Dupa numararea a 90% dintre sectiile de votare pentru Baia Mare, procentele pentru Catalin Chereches au urcat la 75%, Cristian Niculescu Tagarlas – 10,6%, Florin Tataru – 8%, Iustin Talpos – 7%.

Consiliul Local Baia Mare: Coalitia pentru Baia Mare – 43,99%, PSD – 13,71%, PNL – 11,35%, UDMR – 11%, PMP – 7%.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lăsaţi un răspuns