Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 13 iulie 2024

Mandatul de primar al lui Cherecheş – la instanţa de contencios

Dosarul prin care se cere anularea ordinului prefectului de Maramureş – ce face referire la suspendarea mandatului de primar în cazul lui Cătălin Cherecheş – ajunge mâine pe masa judecătorilor.

SANYO DIGITAL CAMERA

SANYO DIGITAL CAMERA

În 16 mai, la Tribunalul Maramureş, a fost depusă solicitarea de anulare a ordinului prefectului prin care s-a dispus suspendarea mandatului de primar în cazul lui Cătălin Cherecheş. Este vorba despre Ordinul Prefectului nr. 206 din 6 mai privind constatarea suspendării de drept a mandatului de  primar al Municipiului Baia Mare al lui Cătălin Cherecheş. Suspendarea durează până la încetarea măsurii arestării preventive.

Ordinul a fost emis în conformitate cu dispoziţiile art. 71 din Legea administraţiei publice locale  nr.215/2001, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pe motiv că primarul se află în arest preventiv.

Cu toate acestea, Ordinul Prefectului a fost atacat în instanţă. La Tribunalul Maramureş s-a cerut anularea actului administrativ emis de prefectul judeţului. Până acum cauza nu a primit termen de judecată.

****

În 26 aprilie, Cherecheş a fost acuzat de luare de mită în formă continuată după ce procurorii anticorupție au procedat la constatarea infracțiunii flagrante, asupra inculpatului Cherecheș fiind găsită şi o sumă de bani.

În 27 aprilie, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a lui Cătălin Cherecheş, pe o durată de 30 de zile (până la data de 26 mai 2016, inclusiv).

În 20 mai, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Cătălin Cherecheş. De asemenea, DNA a instituit şi sechestru asigurator pe o parte dintre bunurile primarului suspendat.

Cherecheş se află în arest preventiv şi, în urma alegerilor din 5 iunie, a câştigat un nou mandat de primar.

 

Lăsaţi un răspuns