Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 25 martie 2023

PS Iustin Sigheteanul a sărbătorit 55 de ani de viaţă

În 23 iunie, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul şi-a sărbătorit ziua de naştere şi 55 de ani de viaţă în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, prin săvârşirea Sfintei Liturghii Arhiereşti.

zi nastere ps sigheteanulDin soborul slujitor au făcut parte membrii Permanenţei Eparhiale din Baia Mare, protoierei, preoţi de la mănăstiri, preoţi cadre didactice universitare, preoţi din parohii şi preoţii slujitori ai Catedralei Episcopale, în frunte cu arhim. dr. Casian Filip, ecleziarh, diaconi.

Prin săvârşirea Sfintei Liturghii, P. S. Iustin Sigheteanul I-a adus slavă lui Dumnezeu şi mulţumire pentru toate câte i-a dăruit de-a lungul vieţii, pentru binefacerile care s-au revărsat asupra sa ca arhiereu.

Cu această ocazie, a vorbit credincioşilor şi oficialităţilor prezente în Catedrală despre îndatoririlor şi misiunea arhiereului pentru păstrarea neschimbată a Bisericii, aşa cum a fost ea lăsată de Iisus Hristos Mântuitorul.

„În fiecare an, a spus P.S. Iustin Sigheteanul, ziua noastră de naştere este un moment de reculegere. Asta pentru că Dumnezeu ne-a ales, ne-a chemat şi ne-a trimis la propovăduire, luându-ne din popor şi aşezându-ne înaintea poporului, ca să mijlocim pentru iertarea păcatelor poporului şi să-l însoţim pe fiecare creştin şi comunitatea, împreună, în călătoria spre Dumnezeu.

Ierarhul, episcopul şi preotul sunt datori să sfinţească poporul, să slujească cele sfinte. Adică să liturghisească şi să aducă jertfa cea nesângeroasă pentru iertarea păcatelor poporului, a mai spus Arhiereul.

Cea de a doua chemare este de a propovădui Evanghelia la toată făptura. Şi să-L mărturisească pe Hristos. Şi să mărturisească că Hristos este Fiul Dumnezeului Celui Viu, Mântuitorul lumii, Care S-a întrupat, Care a pătimit şi s-a Răstignit, a murit, a Înviat a treia zi, după Scripturi, s-a Înălţat la ceruri, de unde iarăşi o să vină să judece viii şi morţii.”

După Sfânta Liturghie a avut loc un Te Deum de mulţumire luzi Dumnezeu pentru cei 55 de ani de viaţă şi 22 de ani de arhierie, după care au urmat felicitările din partea oficialităţilor din judeţele Maramureş şi Satu Mare, a Centrului Eparhial, a instituţiilor militarizate şi nemilitarizate, ale protoiereilor şi preoţilor de parohii sau a preoţilor care conduc asociaţii şi fundaţii cu scop de ajutorare.

Andrei Fărcaş

 

Lăsaţi un răspuns