Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
duminică, 14 iulie 2024

Expoziţie „Fotoetnografica” la Cavnic

Duminica, 10 iulie, vernisaj la Cavnic.

fotoetnograficaTabăra Internațională „Fotoetnografica” – ediția a XVI-a, organizată de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Maramureş și desfășurată la Cavnic în preajma Sărbătorilor Pascale, se finalizează printr-o expoziție de fotografie, „Fotoetnografica”.

În fotografiile realizate în această tabără au fost surprinse aspecte din viața de zi cu zi a locuitorilor din zona Fisculaș, pregătirile pentru Sărbătorile Pascale si sărbătorirea celui mai harnic gospodar din Şurdeşti, peisajul, arhitectura tradiţională precum şi bisericile monument.

Expoziția va fi vernisată duminică, 10 iulie, începând cu ora 18:00, la Casa de Cultura Cavnic. Imaginile selectate sunt semnate de participanții la tabăra, respectiv: Adela Lia Rusu si Ovi D. Pop din Oradea, Elisabeta Veress din Cavnic, Kojtar Kalman și Holocsi Tibor din Ungaria și Felician Sateanu din Baia Mare. Un grup de pictori aflați în tabăra națională de creație Elisabeta Art din Cavnic vor participa, de asemenea, la vernisajul expoziției.

Lucrările vor putea fi vizualizate până în data de 17 iulie, dată până la care va rămâne deschisă expoziția.

Lăsaţi un răspuns