Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
luni, 15 iulie 2024

Petiţie şi proteste după proba de matematică la Evaluarea Naţională

Părinţi, alături de copii, s-au strâns joi la Ministerul Educaţiei, nemulţumiţi de punctul 6, subiectul I, de la proba la Matematică din cadrul Evaluării Naţionale, despre care spun ei că a fost unul neclar şi a încurcat elevii.

examen eleviCei strânşi în faţa Ministerului Educaţiei au cerut ca elevii să nu fie depunctaţi, tocmai din cauza neclarităţii subiectului.

„Depunem o petiţie la Consiliul Naţional de Evaluare şi Examinare pentru situaţia creată la examen şi anume că la punctul 6 a fost un subiect interpretabil. Solicităm validarea răspunsului 8 pe lângă răspunsul 3 din barem. Cerinţa a fost formulată, dar legenda este interpretabilă”, a declarat Filiana Tudor, unul dintre părinţi, citat de Mediafax.

Protestatarii au fost primiţi la discuţii de un secretar de stat din cadrul ministerului, asta chiar dacă, încă de miercuri, instituţia şi-a anunţat punctul de vedere legat de controversele de la examenul de matemtică din cadrul Evaluării Naţionale.

În opinia ministerului, punctul care a dus la discuţii „este complet formulat, enunţul este clar, fără ambiguităţi şi permite un singur răspuns corect”.

De asemenea, o petiţie online a fost semnată de mai mulţi părinţi. Peste 40.000 de persoane au semnat o petitie online în care cer reevaluarea lucrărilor la examenul de Matematică a Evaluării Naţionale 2016, astfel încât să se puncteze două variante de răspuns pentru sub-punctul 6 al exercitiului I, pe motiv că o diagrama nu ar fi explicată clar, derutând astfel elevii.

Rezultatele de la Evaluarea Naţională se vor afişa vineri, 1 iulie, iar contestaţiile se depun în aceeaşi zi, între orele 16:00 – 20:00, urmând ca rezultatele finale să fie afişate în data de 5 iulie, potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei.

Lăsaţi un răspuns