Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 12 iunie 2024

Băsescu se prinde în ”Hora la Prislop”

Consiliul Județean Maramureș prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Maramureș, împreună cu Consiliul Local Borșa, Primăria Borșa și Serviciul Cultură Borșa, în parteneriat cu Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud și cu Centrul Cultural „Bucovina” Suceava organizează duminică, 21 august, Festivalul interjudețean de folclor „Hora la Prislop” – ediția XLVIII. Pentru organizarea acestui eveniment, Consiliul Județean Maramureș a alocat suma de 40.000 de lei.

basescu la prislopOrganizatorii au invitat la eveniment reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, dar şi liderii partidelor politice de la nivel central.

La acest eveniment va participa şi Traian Băsescu, preşedinte al Partidului Mişcarea Populară (PMP).

Ca în fiecare an, și la ediția din 2016 vor participa formații artistice și ansambluri folclorice din cele trei județe: Maramureș, Bistrița-Năsăud și Suceava. Organizatorii promit și pentru acest an, pe lângă evoluția ansamblurilor și soliștilor populari, nenumărate manifestări deosebite și multă veselie.

După slujba religioasă care va fi oficiată duminică, la Mănăstirea Prislop, între orele 10.00 – 12.00, va urma un moment inedit, sub egida ”Hora horelor”. Ansamblurile participante din Maramureș, Suceava și Bistrița Năsăud, dar și cei prezenți care vor dori să se alăture sunt așteptați să se prindă în horă, în timp ce colinele vor răsuna de sunetul trâmbițelor. Alaiul se va deplasa, ulterior, spre scenă, oferind o adevărată paradă a portului popular.

Discursurile care vor da startul distracției au fost stabilite pentru ora 12.45, iar de la ora 13.00 va începe programul folcloric, unde vor evolua pe scenă ansambluri și artiști consacrați. În deschidere va oferi un adevărat spectacol Ansamblul Folcloric ”Cercănelul”, după care vor urca pe scenă, pe rând, interpreții: Silvia Timiș, Bogdan Timiș, Mihaela Mihali, Ileana Roman, Doina Zaharie, Ileana Mândruț și Formația Neluțu Stângău. Invitatul special al evenimentului este Gheorghe Turda.

Lăsaţi un răspuns