Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Gabriela Tulbure a fost aleasă prim-vicepreședinte a Asociației Orașelor din România

În intervalul 3-5 august are loc Adunarea Generală a Orașelor din România (AOR), eveniment care se desfășoară în București și unde sunt prezenți 180 de primari de orașe din cei 217 edili existenți la nivelul întregii țări.

gabriela tulbureÎn prima zi a AOR, Comitetul Director – din care fac parte 24 de membri -, a propus președintele pentru următorul mandat, prim-vicepreședintele, cei șapte vicepreședinți regionali, doi membri și trei supleanți. Cu unanimitate de voturi a fost desemnat ca președinte primarul orașului Balj, Mădălin Teodorescu, funcția de prim-vicepreședinte a revenit primarului de Seini, Gabriela Tulbure, iar secretar a fost ales primarul orașului Borsec, Josej Mik. Printre membri supleanți se mai regăsește un primar din Maramureș, respectiv edilul de Baia Sprie, Dorin Pașca.

Tulbure: ”Personal, îmi voi pune toată priceperea în folosul Asociației”

Primarul orașului Seini, Gabriela Tulbure, proaspăt aleasă ca prim-vicepreședinte AOR a explicat faptul că președintele AOR este din județul Olt, ea reprezintă județul Maramureș, iar secretarul Asociației Orașelor din România este din Harghita. Asociația a dat dovadă de maturitate, iar conducerea propusă a fost votată cu aplauze. ”Mă onorează funcția obținută, fiindcă sunt prima femeie care face parte din conducerea AOR, de la înființarea Asociației. Am deținut, anterior, funcția de membru în Comitetul Director, Regiunea a VI-a din care facem și noi parte. Am mulțumit Asociației pentru propunere și am arătat că îmi doresc să fie un organism viu, fiindcă orice lucru bun îl putem face doar împreună. Pentru a obține ceea ce ne dorim de la Guvern trebuie să fim o singură voce. Personal, îmi voi pune toată priceperea în folosul Asociației, iar primarilor tineri, nou veniți în organizație le urez mult succes. Binele nostru comun se răsfrânge în binele nostru individual, iar noi trebuie să sperăm la mai bine pentru orașele pe care le reprezentăm și pentru cei ce ne-au votat”, a declarat Gabriela Tulbure, prim-vicepreședinte AOR.

Gabriel Zetea: ”Este și o confirmare că PSD Maramureș a promovat în administrație oameni competenți”

Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș și președinte al Consiliului Județean a arătat că funcția de prim-vicepreședinte al Asociației Orașelor din România, obținută de primarul orașului Seini, Gabriela Tulbure, este o recunoaștere a meritelor profesionale ale edilului din Seini, dar demonstrează și faptul că executivul județean al social-democraților a promovat în administrația locală și județeană doar oameni competenți.

”Rezultatele muncii în administrație din ultimii patru ani de zile, la nivelul orașului Seini, nu au rămas invizibile la nivel național. Munca primarului Gabriela Tulbure a fost apreciată de fiecare dată când avut vizite din partea diferiților miniștri care au trecut prin acest oraș. Vorbim despre patru ani cu foarte multe realizări în Seini, de la implementarea proiectelor cu finanțare europeană cum sunt canalizarea și aducțiunea de apă, proiecte guvernamentale ca reabilitarea străzilor și drumurilor comunale, proiecte județene ca reabilitarea drumului județean între Seini și Viile Apei, proiecte pe fonduri norvegiene – construirea creșei sau proiectul pilot al stației de biogaz finanțat de Banca Mondială. Toate acestea au fost proiecte care care au crescut orașul Seini în topul orașelor din România ca finanțări alocate în ultimii ani. Alegerea primarului Gabriela Tulbure în funcția de prim-vicepreședinte al Asociației Orașelor din România este o recunoaștere a profesionalismului acesteia ca persoană, în primul rând, dar și o confirmare că PSD Maramureș a promovat în administrație oameni competenți, care fac administrație în folosul oamenilor”, a declarat președintele PSD Maramureș și președinte al Consiliului Județean, Gabriel Zetea.

Biroul de presă al PSD Maramureș

Lăsaţi un răspuns