Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
miercuri, 29 martie 2023

20 septembrie – Ziua Mondială de Rugăciune Pentru Pace

„Îi invităm cu căldură pe toţi fiii Bisericii Catolice de ambele rituri din România să înalțe, în data de 20 septembrie 2016, rugăciuni Bunului Dumnezeu, pentru a cere darul păcii Domnului pentru lumea întreagă”.- Mesajul PF Lucian Mureșan (Președinte al Conferinței Episcopilor Catolici din România), cu ocazia Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Pace”.

cardinalul-lucian-muresanMesaj pentru Ziua Mondială de Rugăciune Pentru Pace
din 20 septembrie 2016

Înalt Preasfințiile Voastre,
Preasfințiile Voastre,
Cucernici Părinți,
Iubiți Credincioși,

După cum cunoașteți, în data de 20 septembrie 2016 Sfântul Părinte Papa Francisc va participa la Assisi la încheierea întâlnirii interreligioase intitulate „Sete de pace. Religii și culturi în dialog”. Această întâlnire, promovată de Comunitatea „Sant’Egidio” în colaborare cu comunitățile franciscane din Assisi, va culmina cu o Zi Mondială de Rugăciune Pentru Pace.

Precum afirmă Papa Francisc în mesajul trimis pentru celebrarea celei dea 49-a Zile Mondiale a Păcii din 1 ianuarie 2016: „pacea este rodul unei culturi a solidarității, a îndurării și a compasiunii”, în contextul „amenințării unei globalizări a indiferenței” (n. 7).

Pentru a marca celebrarea acestui moment la Assisi cu profunde conotații spirituale la nivel interreligios, Sfântul Părinte cere tuturor Bisericilor Particulare o sensibilizare pastorală, prin celebrarea unei Zile de Rugăciune Pentru Pace.

În acest sens, îi invităm cu căldură pe toţi fiii Bisericii Catolice de ambele rituri din România să înalțe în data de 20 septembrie 2016 rugăciuni Bunului Dumnezeu pentru a cere darul păcii Domnului pentru lumea întreagă.

Totodată, structurile aferente eparhiilor și diecezelor noastre se vor îngriji ca în toate bisericile şi catedralele să se celebreze rânduieli liturgice potrivite acestui moment, în conformitate cu normele liturgice în vigoare şi cu dispoziţiile Ierarhului locului.

Prin această unire în rugăciune, cerem bunului  Dumnezeu marele dar al păcii pentru toate situaţiile de conflict din lumea întreagă.

În comuniune de slujire,

+ Lucian Cardinal MUREȘAN

Președintele Conferinței Episcopilor din România
Arhiepiscop Major al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică

Lăsaţi un răspuns