Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 25 aprilie 2024

Aparat de ventilaţie pentru nou-născuţi, la Spitalul Judeţean

Aparat de ventilație neonatală achiziționat de Spitalul Județean cu ajutorul donațiilor strânse în timpul campaniei Cora ”Puțin cu puțin facem mult!”

aparat-ventilatie-nou-nascutiÎn 4 mai 2016, s-a demarato campanie de suflet pentru dotarea Secției Neonatologie a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare, campanie în care unitatea spitalicească a fost organizație parteneră și care s-a încheiat în 30 iunie.

A fost o campanie care a avut loc în luna inimilor deschise sub sloganul ”Puțin câte puțin facem mult!”. Clienții Cora au putut dona la orice casă de marcat, la final adunându-se suma de aproximativ 17.400 de mii de lei.

Cora a s-a raliat acestui act caritabil donând, în plus, 12.500 de lei, astfel că Spitalul Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a primit un CEC de aproape 30.000 de lei. Cu o contribuție proprie a unității medicale, reprezentând alți 30.000 de lei, aparatul de ventilație neonatală (ventilator nou-născuți) a fost achiziționat, iar apoi instalat pe Secția de Neonatologie, în cursul zilei de joi, 29 septembrie 2016.

Margareta Pîrvănoiu, medic-șef al Secției de Neonatologie a vorbit despre acest aparat atât de necesar, care face diferența, în multe cazuri, între viață și moarte. ”Doar anul trecut am avut peste 2.500 de nașteri, dintre care 188 au fost prematuri, iar 172 de copii care au trecut prin terapie intensivă neonatală. Este un aparat de ultimă generație, foarte important pentru nou-născuți cu risc vital, acesta făcând diferența între viață și moarte. Susținerea funcției cardio-vasculare prin ventilație este un pas foarte important în reanimarea neonatală, știind că prematurii au subdezvoltat atât aparatul respirator, cât și digestiv, respectiv circulator. În neonatologie, dacă nu iubești copiii, nu poți face față. Luptăm în fiecare secundă pentru viață”, a precizat dr. Margareta Pîrvănoiu, medic-șef Secția Neonatologie.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” mulțumește încă o dată fiecărui client cora care a donat pentru achiziționarea aparatului de ventilație neonatală, precum și conducerii Cora pentru implicare și inițiativă.

 

Lăsaţi un răspuns