Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
joi, 30 martie 2023

Autorităţile judeţului, în Bucureşti, la susţinerea oraşului Baia Mare

Joi, 15 septembrie 2016, prefectul judetului Maramures, Sebastian Mihai Luput, a facut parte din echipa de sustinere, in fata juriului, a candidaturii orasului Baia Mare la titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2021. Un alt susţinător al municipiului Baia Mare pentru titul de Capitala Europeana a Culturii in 2021 este şi Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş.

„Am sustinut azi din tot sufletul echipa pentru Baia Mare 2021! In fata Comisiei de evaluare a candidaturilor celor patru orase am dat in cateva minute ce am avut mai bun in mine pentru a-i convinge ca Baia Mare si Maramuresul merita si pot fi in 2021 imaginea Uniunii Europene!
Vreau sa-i felicit pe toti cei care azi au fost printre norocosii care au putut sa se adreseze Comisiei desi stim cu totii ca puteau fi mult mai multi”, a scris Zetea pe un site de socializare.

sustinere-baia-mare“Implicarea Institutiei Prefectului- Judetul Maramures in sprijinirea acestui proiect,  are ca scop dezvoltarea turismului la nivelul intregului judet, cresterea calitatii produselor si serviciilor locale, promovarea antreprenoriatului, spiritul de initiativa si creativitatea. Ne dorim sa fie un proces de transformare pe termen lung pentru orasul Baia Mare, pentru judetul Maramures si regiunea Nord- Vest. Avem convingerea ca acest titlu nu este doar despre arta si spectacol, ci si o oportunitate pentru orase, regiuni si Europa in ansamblul ei, de a-si imbunatati economia, calitatea vietii cetatenilor, cultura fiind o sansa de dezvoltare sustenabila”, a mentionat prefectul judetului.

Etapa decisiva a competitiei Capitala Europeana a Culturii 2021 este organizata de Ministerul Culturii, iar cele patru orase preselectate isi sustin prezentarile in fata unui juriu de experti independenti.

Orasul recomandat pentru titlul de Capitala Europeana a Culturii 2021 in Romania va fi anuntat vineri, 16 septembrie 2016, in cadrul unei conferinte de presa.

         Mult succes Baia Mare!

 

Lăsaţi un răspuns