Opinii şi stiri din judet si informatii de interes national
sâmbătă, 27 aprilie 2024

Festivalul Internațional Coral ‘Liviu Borlan’

Între 9 — 10 septembrie 2016, are loc, la Baia Mare, cea de-a șasea ediție a Festivalului Internațional Coral ‘Liviu Borlan’. Oaspeți dragi, coruri minunate, muzică bună. Și ARMONIA. Spre a-l cinsti pe Liviu Borlan și creația sa. Spre a cinsti muzica de calitate.

festival liviu borlanLa cea de-a șasea ediție a festivalului, organizat de Asociația ‘Prietenii Armoniei’ și Corala ARMONIA, au fost selectate 9 coruri, din Bulgaria, Polonia, Serbia și România. Din juriul festivalului fac parte reprezentanți ai școlilor de muzică din România, Belarus, Polonia, Republica Moldova. Președintele juriului este maestrul Voicu Enăchescu, directorul festivalului — prof. Mihaela Bob Zăiceanu, iar director artistic este Andrea Angelini, din Italia, care este și observator internațional din partea Federației Internaționale de Muzică Corală.

Partenerii festivalului sunt: Municipiul Baia Mare, Consiliul Județean Maramureș, Camera de Comerț și Industrie Maramureș, Direcția Județeană pentru Cultură, Culte și Patrimoniu Național, Maramureș, Federația Internațională Corală, Asociația Națională Corală din România, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Asociația Turnului Ștefan, Școala Populară de Arte ŤLiviu Borlanť, Fundația Județeană pentru Tineret Maramureș, Asociația ŤOm pentru Omť , Clubul Rotary Baia Mare, Advisio Turism și Maxim Studios.

Festivalul-concurs debutează vineri, 9 septembrie, de la orele 1600, la Casa Tineretului din Baia Mare. Ordinea intrării în concurs va fi aflată la conferința de presă, care va avea loc vineri, de la orele 1200, în Salonul Roșu al Hotelului Mara. Premiera acesti ediției o constituie Concursul de compoziție muzică corală, președinte juriu prof. univ. Dan Buciu, secretarul Secției Vocale a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România.

Ziua de sâmbătă, 10 septembrie, va debuta la ora 930 la Centrul de Marketing al CCI, cu workshopul ‘Muzica formațiilor corale’ susținut de către reprezentanți ai academiilor de muzică. La orele 1530, într-o frumoasă paradă, însoțiți de Fanfara municipală, corurile participante vor porni din Piața Revoluției spre Piața Cetății. Premierea — spectacolul de gală vor avea loc la orele 1600, la Teatrul Municipal Baia Mare.

Organizatorii vă invită să luați parte la evenimentele incluse în Festival. Intrarea este liberă pentru toți iubitorii muzicii corale.

Asociația Prietenii Armoniei

Lăsaţi un răspuns